MojWindows

Úložisko Mega, pôvodne uviedol Kim Dotcom ako nástupcu pre nechválne známy Megaupload, proti ktorému rázne zakročila americká vláda kvôli porušovaniu autorských práv. Novinka pri uvedení lákala oproti konkurencii hlavne na šifrovanie nahrávaných dát, ktoré malo používateľom garantovať súkromie, keďže kľúčom pre prístup disponuje iba majiteľ nahraného obsahu

Dotcom ale s novým úložiskom už nie je podľa svojich vyjadrení približne od polovice roku 2015 prepojený, a v súčasnosti má akcie spoločnosti držať vo svojich rukách novozélandská vláda. Samotný Dotcom pritom pracuje na prípravách novej služby zatiaľ označovanej ako Megaupload 2.

Napriek tomu sa Mega stále teší značnej popularite, čo naďalej plánuje vylepšovať, a aj preto pripravuje UWP aplikáciu pre Windows 10. Informoval o tom taliansky portál Aggiornamenti Lumia.

mega-privacy-uwp-beta 4

Aplikácia s názvom Mega Privacy sa objavila v obchode Windows Store a podľa aktuálnych informácií prebieha uzatvoreným testovaním zo strany používateľov služby Mega. Podľa popisu bude dostupná a optimalizovaná pre použitie s počítačmi, tabletmi a smartfónmi.

mega-privacy-uwp-beta-3

Vyzerá to tak, že nová aplikácia zatiaľ pokrýva základné funkcie, ktoré používatelia očakávajú od cloudových služieb podobného typu. Nachádza sa tu napríklad sekcia Cloud Drive, čo je vlastne prehľad všetkých súborov používateľa v úložisku, ako aj sekcia Rubbish Bin, kde sa sústreďujú súbory na odstránenie.

mega-privacy-uwp-beta-1

Pre správu a sledovanie nahrávania, čí sťahovania súborov je vytvorená osobitná sekcia Transfer Manager. Nechýba tu ani možnosť nastaviť automatické odosielanie zachytených fotografií, čo by mali oceniť práve majitelia smartfónov.

Aplikácia Mega Privacy je síce už dlhšiu dobu dostupná pre systém Windows Phone, no prechod na platformu UWP je dobrým krokom smerom k používateľom aj s ohľadom na prichádzajúci systém Windows 10 „Cloud“.

02.05.2017

+