MojWindows

V programe Windows Insider sa ledva skončilo obdobie testovania Creators Update, a Microsoft už začína uvoľňovať prvé zostavenia ďalšej pripravovanej aktualizácie, zatiaľ známej pod označením Redstone 3. Vydaná by mala byť ešte koncom tohto roka, takže roboty je určite dosť.

Práve na túto aktualizáciu sa teraz s nádejou upierajú oči používateľov, nakoľko Creators Update tak celkom nenaplnila očakávania. Prvé testovacie zostavenie s označením 16170 je už dostupné v rámci testovacieho okruhu Fast ring.

Dalo by sa označiť ako prípravné, keďže na prvý pohľad neprináša žiadne zmeny, na čo upozorňujú aj samotný zástupcovia Microsoftu. Táto situácia sa má opakovať aj v prípade niekoľkých ďalších zverejnených zostavení. Dochádza k optimalizácii a štrukturálnym zmenám samotného základu systému, čím si vývojári pripravujú živnú pôdu pre ďalšie rozširovanie o nové funkcia a úpravu tých stávajúcich.

Napriek tomu došlo podľa zverejneného zoznam k oprave niekoľkých základných chýb. Opravený bol napríklad problém s inštaláciou systému, ktorá končila neúspešne s chybovým kódom 8024a112. Ďalej bola upravená ikona Zdieľať v Prieskumníkovi, opravené zobrazovanie pripomienok cez Cortanu a vyriešený bol aj problém s Miracast pripojeniami, ktoré sa nechcene ukončovali po vypnutí rozhrania. Okrem toho bolo zmenené správanie funkcie Nočný režim, ktorá sa teraz vypína rýchlejšie a ešte došlo k úprave zobrazovania aplikácií pri nastavení vysokého DPI.

Skvelá príležitosť opustiť program Windows Insider

Inštaláciu nového zostavenia 16170 dobre zvážte. Momentálne sa totiž nachádzame v období, kedy majú členovia programu Windows Insider možnosť opustiť testovanie bez toho, aby sa museli púšťať do preinštalovania celého systému.

Pri tomto zostavení (15063) môžete z programu vystúpiť a bez potreby jedinej zmeny pokračovať v používaní stabilnej a oficiálnej verzie systému Windows 10. Verzia systému v programe Windows Insider sa aktuálne prekrýva s tou, ktorá je dostupná bežným používateľom. Po odhlásení z Insider programu by ste teda nedostávali už nové testovacie zostavenia, ale namiesto toho len bezpečnostné a kumulatívne aktualizácie. Rozhodne to teda stojí za zváženie.

08.04.2017

+