MojWindows

Do obehu sa dostali produktové snímky spoločnosti Huawei, ktoré zachytávajú trojicu nových modelov zariadení radu MateBook. Pôvodný model spoločnosť predstavila ešte minulý rok počas Svetového mobilného kongresu, prakticky v pozícii priameho konkurenta produktom Surface od Microsoftu. Aktuálne to ale vyzerá tak, že produkt našiel dostatočné uplatnenie a rivalov bude ešte o niečo viac. Do istej miery sa tak potvrdili informácie z konca minulého roka, ktoré hovorili, že Huawei plánuje začiatkom roka 2017 rozšíriť svoje portfólio produktov so systémom Windows.

MateBook D

Nové zariadenia sú známe pod kódovými označeniami „Pascal”, „Bell” a „Watt”, že na trh by mali byť uvedené pod označeniami ako Matebook X, Matebook E a Matebook D. Všetky tri pritom majú byť postavené na operačnom systéme Windows 10 a procesoroch Intel siedmej generácie Kaby Lake.

MateBook X

15-palcový Matebook X alias „Pascal“ má vo svojich útrobách ponúkať procesor Intel Core i5 a 8 GB operačnej pamäte.

MateBook E

Model Matebook E by zase mal byť vynovenou verziou pôvodného Matebooku. Po stránke hardvéru má ponúkať procesor Intel Core M a 4 GB operačnej pamäte. Zároveň ide o jediné zariadenie z trojice noviniek, ktoré má formu 2v1, teda disponuje odnímteľnou klávesnicou.

Bližšie informácie momentálne nie sú známe, no oficiálne predstavenie produktov by malo byť takpovediac za rohom.

Zdroj: neowin

12.04.2017

+