MojWindows

Čínska spoločnosť Huawei sa rozhodla zaútočiť na trh hybridných zariadení s operačným systémom Windows 10. Na kongrese MWC 2016 dnes predstavila svoj hybrid Huawei Matebook. Je absolútne tichý, nakoľko neobsahuje aktívne chladenie a okrem voliteľného puzdra s klávesnicou sa v jeho výbave môže nachádzať aj dotykové pero, ktorého hrot obsahuje 2048 tlakových bodov. Odraziť sa to má hlavne na skvelom používaní pri ručnom písaní textu.

Pero obsahuje dvojicu tlačidiel, ktoré môžu slúžiť ako ľavé a pravé tlačidlo na myši alebo na rýchle spúšťanie aplikácií, či ovládanie prezentácie. Na jeho konci sa nachádza laserové ukazovadlo a nie „digitálna guma“, ako to býva zvykom. Za obidve súčasti príslušenstva si však priplatíme. Pero MatePen sa bude predávať za 69€ a puzdro s klávesnicou za 149€.

Huawei Matebook

Matebook zaujal svojou hliníkovou konštrukciou, váhou skromných 640 gramov, ale hlavne hrúbkou minimalistických 6,9mm. Ďalším ťahákom je aj podpora funkcie Windows Hello pre zabezpečené prihlasovanie pomocou odtlačku prsta. Výrobcovi sa pritom čítačku podarilo zabudovať do tlačidla pre ovládanie hlasitosti. Svojou novinkou chce konkurovať zariadeniam ako Microsoft Surface alebo Macbook od spoločnosti Apple.

Huawei Matebook

Matebook je vybavený 12 palcovou IPS obrazovkou s rozlíšením 2160 x 1440 bodov, šiestou generáciou procesorov Intel Core m3, m5, prípadne m7, maximálne 8 GB operačnej pamäte a vnútorným úložiskom s kapacitou do 512 GB. Nechýba mu ani najnovší konektor USB type-C, ktorý slúži pre napájanie a dátový prenos. Po stránke napájania v ňom nájdeme batériu s kapacitou 4430 mAh, ktorá má podľa výrobcu vďaka optimalizácii obrazovky vydržať na jedno nabitie až 10 hodín.

Huawei Matebook

Cena začína na hranici 799€ za základný model s procesorom Intel Core m3,4 GB RAM a 128 GB SSD. Za najvýkonnejší model (m7/8GB/512 GB) si priplatíme presne tisícku.

Zdroj: TheVerge, Huawei

21.02.2016

+