MojWindows

Ako bolo avizované koncom marca, stratégia Halo Wars: Definitive Edition bude nakoniec predsa len dostupná prostredníctvom obchodov Steam a Windows Store ako samostatná hra. Okrem toho si ju ale budú môcť zakúpiť aj hráči na konzole Xbox One.

Pôvodne bola hra dostupná len ako súčasť balíka Halo Wars 2 Ultimate Edition, no od 20. apríla sa bude dať zakúpiť samostatne.

Hra Halo Wars pôvodne vyšla ešte v roku 2009 exkluzívne pre konzolu Xbox 360 ako posledný kúsok vývojárskeho štúdia Ensemble Studios. Základňa fanúšikov sa ale rozrástla s príchodom pokračovania Halo Wars 2 a tvorcovia teraz chcú hráčom ponúknuť možnosť doplniť si medzery v príbehu Halo univerza. Vynovená verzia Definitive Edition obsahuje vylepšené grafické prvky, nové achievementy, ako aj všetok doplnkový obsah vytvorený pre originálnu hru.

Zatiaľ nie sú známe podrobnosti o cene, no od oficiálneho vydania nás delia už len dva dni, a tak by sme čoskoro mali vedieť viac. Ak si hru zakúpite pre Windows 10 alebo Xbox One, automaticky získate verziu pre obidve uvedené platformy, vďaka iniciatíve Xbox Play Anywhere. Dobré je vedieť aj to, že verzia pre Steam bude mať úplne oddelený multiplayer.

18.04.2017

+