MojWindows

Keďže do vydania Creators Update pre Windows 10 zostáva už len týždeň, Microsoft naplno pracuje na dodatočnom ladení a odstránení všetkých možných problémov. Pre ľudí, ktorí aktuálne testujú Windows 10 Creators Update v rámci verejného testovania Windows Insider, bola vydaná dvojica kumulatívnych aktualizácií s niekoľkými opravami.

Pre členov okruhov Release Preview a Slow je dostupná aktualizácia KB4016251 na verziu zostavenia 15063.13. Keďže ide o kumulatívnu aktualizáciu, obsahuje v sebe aj všetky predošlé opravy. Tie boli doplnené o riešenie dvojice problémov:

  • Opravené problémy s pripojením tlačiarní z klientov so staršou verziou Windows ku klientom, kde je používaný Windows 10 s Creators Update.
  • Opravené problémy s nadmerným vyťažovaním procesora pri práci s multimédiami v prípade zariadení Surface Pro 3.

Testeri zaradení do okruhu Fast sú opäť o niečo popredu. Pre nich je dostupná aktualizácia KB4016252 na verziu zostavenia 15063.14. V tomto prípade je pridané ešte jedna oprava navyše.

  • Opravený bol problém, kedy po prebudení zariadenia dochádzalo k nechcenému pozastaveniu potrebných procesov.

K bežným používateľom budú všetky pripravované opravy doručené v podobe jednej veľkej opravnej aktualizácie, pravdepodobne hneď po inštalácii Creators Update. Pripomeňme, že veľká aktualizácia Creators Update začne byť cez službu Windows Update distribuovaná od 11. apríla. Nie každý ju ale dostane okamžite v tento deň, ovplyvnené to bude viacerými faktormi, medzi ktorými je napríklad aj vek zariadenia. Pomocou manuálnej inštalácie ale bude možné Creators Update získať oveľa skôr, konkrétne od zajtrajšieho dňa – 5. apríla.

04.04.2017

+