MojWindows

Konzola Xbox One sa vyznačuje aj tým, že v rámci spätnej kompatibility umožňuje hrať viac ako tri stovky hier pôvodne vytvorených pre Xbox 360. Hráčom sa táto možnosť pozdáva a pravidelne ju využívajú. Veď podľa zverejnených štatistík v roku 2016 spolu strávili hraním hier pre Xbox 360 viac ako 265 miliónov hodín.

Keďže Microsoft aj pomocou iniciatívy Xbox Play Anywhere aktívne pripomína svoju víziu hrania hier všade bez rozdielu zariadenia, nejeden hráč zatúžil po hraní Xbox 360 hier aj na svojom počítači. V širšom zmysle by to celkom zapadalo do konceptu „hraj kdekoľvek“, ak keď pre konzoly by to nemusel byť práve najšťastnejší krok. Aktuálne sa s otázkou toho, či by niečo také bolo reálne vôbec možné, jeden z fanúšikov obrátil na samotného šéfa Xboxu – Phila Spencera.

Namiesto toho, aby otázku rázne zamietol s negatívnou odpoveďou, Spencer nechal tejto možnosti dvere pootvorené s pomerne pozitívne ladenou odpoveďou: „Spoľahlivé fungovanie spätnej kompatibility na všemožných hardvérových konfiguráciách by vyžadovalo omnoho viac roboty, ako je to v prípade Xbox One, ale nikdy nehovor nikdy.“

To síce neznamená, že daná funkcionalita momentálne spadá do plánov Microsoftu, no na druhej strane ako možnosť pre budúcnosť vylúčená nebola.

Otázka je teda jasná, privítali by ste takúto možnosť, alebo má podľa Vás omnoho väčší zmysel, ak ostatne výsadou pre konzoly?

08.02.2017

+