MojWindows

Začiatkom januára sa objavili informácie o tom, že Microsoft zavedením nových dizajnových prvkov pripravuje zmenu používateľského rozhrania operačného systému Windows 10. Balík pripravovaných zmien je interne známy ako Project NEON a jeho cieľom má byť čisté, dynamické a priehľadné rozhranie s lepším používateľským zážitkom.

itn1

Do obehu sa vtedy dokonca dostali aj obrázky, na ktorých bol koncept zachytený. Pôvodne sa predpokladalo, že zmeny sa začnú objavovať až s treťou vlnou Redstone, teda niekedy koncom roka, no zdá sa, že tieto odhady neboli celkom správne. Vybrané grafické prvky spadajúce pod Project NEON sa majú nachádzať už v poslednom testovacom zostavení Windows 10, ktoré bolo sprístupnené verejnosti. Zatiaľ síce neboli použité v žiadnej systémovej aplikácií, či rozhraní, no ťažiť z nich už môžu vývojári UWP aplikácií.

Vo svetle týchto skutočností sa vývojári aplikácie Interop Tools chopili príležitosti a dostupné prvky zakomponovali do novej verzie svojej aplikácie. Vďaka tomu získavame prvý reálny pohľad na to, čo môžeme od vývojárov aplikácií pre Windows 10 očakávať v blízkej budúcnosti. Ako môžeme vidieť na krátkom videu, Interop Tools obsahuje prvky ako rozmazávanie aplikácií bežiacich v pozadí, rôzne animácie a ďalšie dizajnovo zaujímavé veci.

itn1

Keď vezmeme do úvahy, že samotný Project NEON je zatiaľ len vo svojich začiatkoch, určite sa postupom času budú objavovať aj ďalšie animácie a grafické prvky.

Zdroj: WindowsCentral

01.02.2017

+