MojWindows

Spoločnosť ASUS oznámila, že jej prvá správa o spoločenskom dopade investícií, Social Return on Investment (SROI), bola schválená a osvedčená globálnou organizáciou Social Value International, ktorá sa špecializuje na sociálny dopad a hodnoty. ASUS je tak prvá ázijská spoločnosť, zameraná na spotrebnú elektroniku, ktorá získala toto osvedčenie.

Spoločnosť ASUS bude môcť vďaka osvedčeniu lepšie posúdiť dopad jej iniciatív, ktoré sú zamerané na spoločenskú zodpovednosť a vyťažiť z nich maximum. Správa Computer Recycling and Education Project-Social Impact 2015-2016 Social Return on Investment (SROI) Report takisto poslúži ako vzor pre ďalšie iniciatívy.

Iniciatíva ASUS Computer Recycling and Education chce znížiť počítačovú negramotnosť

ASUS začal recyklovať a repasovať počítače v rámci svojej iniciatívy Computer Recycling and Education Program v roku 2008. Jej cieľom bolo sprístupniť technológie komunitám, ktoré nemajú k dispozícii počítačové zdroje a umožniť im prístup k digitálnym technológiám. ASUS chce takýmto spôsobom odstraňovať počítačovú negramotnosť a rozdiely v digitálnom živote, ktoré sa často objavujú v menej rozvinutých mestách a regiónoch.

Iniciatíva, ktorá pôvodne začala recykláciou počítačov, sa postupne rozrástla o ďalšie projekty, ako je darovanie počítačov, budovanie digitálnych centier a digitálne vzdelávanie. Cieľom týchto projektov je sprístupniť komunitám digitálne vzdelávanie, ktoré im umožní nájsť lepšie uplatnenie.

27.02.2017

+