MojWindows

Nové informácie o pripravovanej verzii Windows Store, vrátane zverejnenia niekoľkých snímok, prezrádzajú, že Microsoft pripravuje samostatnú sekciu pre elektronické knihy. Novinku má priniesť nadchádzajúca bezplatná aktualizácia Creators Update. Používatelia tak získajú cez aplikáciu Obchod možnosť zakúpiť a stiahnuť si knihy priamo do svojich počítačov a smartfónov. Podobne, ako to je v prípade hier a aplikácií, objaviť by sa mohli aj bezplatné kúsky.

Či sa novinka dotne aj konzoly Xbox One momentálne nie je známe. Na jednej strane, by to s ohľadom na budovanie jedného prepojeného ekosystému malo zmysel, no druhá vec je, že Xbox predstavuje skôr centrum pre hranie hier a multimédiá. Čítanie elektronických kníh v obývačke na veľkej televízii sa akosi nehodí.

Windows 10 elektronicke knihy

Ešte koncom roka, v testovacom zostavení 14971, bola pre prehliadač Microsoft Edge pridaná formátu .epub, v ktorom sú distribuované elektronické knihy. Microsoft si týmto krokom pripravil podklad, na ktorom ďalej buduje rozšírením svojho obchodu.

Windows 10 ebooky

Nákup a prehliadanie elektronických kníh budú v rámci systému Windows 10 veľmi blízke tomu, keď používateľ kupuje a inštaluje aplikácie, či hry. Vyhľadá si to, čo ho zaujíma, zakúpi a následne otvorí. Nebude musieť zháňať ani žiadne aplikácie tretích strán. Ako čítačka mu poslúži Microsoft Edge.

Zdroj: MSPU

18.01.2017

+