MojWindows

Microsoft prostredníctvom svojich komunikačných kanálov oznámil, že plánovaná funkcia MyPeople nakoniec nebude súčasťou nadchádzajúcej aktualizácie Creators Update. Jej vydanie bolo posunuté až do ďalšej aktualizácie, momentálne známej pod kódovým názvom Redstone 3.

K tomuto rozhodnutiu došlo po tom, ako vývojári zhodnotili jej momentálny stav a funkčnosť za nevyhovujúce. Keďže Creators Update má k používateľom doraziť najneskôr v apríli, na potrebné úpravy nie je podľa metrík Microsoftu dostatok času.

Creators Update

Funkcia MyPeople pritom patrila medzi prvé novinky, o ktorých Microsoft oficiálne hovoril v súvislosti s pripravovanou aktualizáciou Creators Update. Používateľom mala ponúknuť jednoduchý spôsob, ako môžu komunikovať so svojimi priateľmi, spolupracovníkmi a známymi. Kontakty mala zobrazovať v oznamovacej oblasti, kde si používateľ môže pridávať a spravovať zoznam tých najobľúbenejších pre rýchly prístup.

Uľahčiť to má nielen komunikáciu, ale aj zdieľanie súborov, kedy konkrétny súbor stačí potiahnuť na ikonu osoby. Funkcia MyPeople mala slúžiť ako komplexné centrum pre komunikáciu, pričom tu mali byť zastrešené aj aplikácie ako Skype a Pošta. Nechýbalo ani obohatenie komunikácie pomocou smajlíkov, či nastavovanie aktuálnej nálady vo forme akýchsi statusov. Mnoho používateľov sa na toto obohatenie systému prirodzene tešilo. Teraz im neostáva nič iné, len čakať na ďalšiu aktualizáciu. Redstone 3 má podľa zákulisných informácií doraziť ešte pred koncom tohto roka.

22.01.2017

+