MojWindows

Ešte v roku 2012 Microsoft ako súčasť systému Windows Phone 8 predstavil funkciu Detský kútik. Slúžila na vymedzenie prístupu k aplikáciám v smartfóne tak, aby ho mohli používať aj menšie deti bez obáv rodičov, že prídu o svoje maily, peniaze z priradených platobných kariet a ďalšie citlivé veci. Predtým, ako smartfón dali do rúk deťom, stačilo funkciu detský kútik aktivovať a razom sa tak dostali do upraveného režimu s obmedzeným prístupom.

Aplikácia Detský kútik ale podľa vyjadrení Microsoftu nebola dostatočne používaná, a tak ju s príchodom Výročnej aktualizácie z mobilnej desiatky odstránili. Alternatívu mala poskytovať funkcia Kútik s aplikáciami. Tú však teraz stihne rovnaký osud. Na rozdiel od odstránenia funkcie Detský kútik, teraz už používatelia nebudú mať náhradu.

Dona Sarkar, zodpovedná za program Windows Insider, v oficiálnom vyjadrení píše, že kvôli dramatickému zníženiu používateľov došlo k rozhodnutiu Kútik s aplikáciami zo systému odstrániť. Zmena sa prejaví od testovacieho zostavenia 15007. Bežní používatelia ju potom pocítia s príchodom veľkej aktualizácie Creators Update.

kutik s aplikaciami

20.01.2017

+