MojWindows

Keď Microsoft v októbri oficiálne predstavil pripravovanú aktualizáciu Creators Update, uviedol ako termín vydania začiatok roka 2017, bez ďalších podrobností. Avšak ešte pred samotným predstavením, keď bola aktualizácia známa len pod kódovým názvom „Redstone 2“, sa objavilo viacero informácií o tom, že finálna verzia má vydanie plánované na marec 2017.

Na marcový termín pritom poukazovalo viacero informácií z interných dokumentov, ako aj označenie verzie 1703. Prvé dvojčíslie verzie označuje rok vydania, druhé mesiac. Microsoft sa tejto konvencie pridŕža viac-menej úspešne už od vydania Windows 10.

Nová správa od portálu MSPU s odvolaním sa na zdroje v Microsofte, ale hovorí, že plánovaný termín bol posunutý a aktualizácia bude sprístupnená začiatkom apríla 2017 vo verzii 1704. Správa ďalej hovorí, že posledné funkcie budú do  testovacích zostavení pridávané počas januára. Ďalšie mesiace sa má Microsoft sústrediť výhradne na opravy chýb, optimalizáciu a ďalšie drobné vylepšovania pod kapotou.

Podobne ako predošlé aktualizácie bude aj Creators Update sprístupňovaná cez Windows Update vo vlnách. To znamená, že nie každý používateľ ju získa okamžite v deň oficiálneho vydania. Stále však bude možnosť nainštalovať ju ručne pomocou nástroja od Microsoftu. Či bude aktualizácia vydaná pre smartfóny v rovnakom termíne ako pre počítače je zatiaľ otázne.

Zdroj: MSPU

02.01.2017

+