MojWindows

Ak patríte k ľuďom prihláseným do program Windows Insider a tešili ste sa, že počas sviatkov budete mať príležitosť vyskúšať ďalšie testovacie zostavenia, bohužiaľ máte smolu. Šéfka Insider programu, Dona Sarker, cez sociálnu sieť Twitter oznámila, že Microsoft pre tento rok zastavil vydávanie nových testovacích zostavení Windows 10.

Náš tip
Aktualizácia Creators Update pre Windows 10 príde na jar, toto prinesie

Ďalšie testovacie zostavenia tak budú uvoľnené až začiatkom budúceho roka. Jedinou výnimkou bude vydanie obrazu disku (ISO) so zostavením 14986, ktoré je momentálne dostupné pre okruhy Fast a Slow ring. Insideri pritom momentálne testujú novinky z nadchádzajúcej aktualizácie Creators Update, ktorá bude vydaná niekedy v prvej polovici budúceho roka. Najčastejšie skloňovaným termínom je marec a apríl. 

Pôvodné plány pre tento rok zahŕňali vydanie ešte jedného testovacieho zostavenia pre okruh Fast ring, no kvôli technickým problémom to bolo nakoniec stopnuté. Microsoft jednoducho nechcel používateľov počas sviatkov nechávať napospas technickým problémom.

V budúcom roku budú mať Insideri dostatok príležitostí vyskúšať si nové funkcie systému Windows 10. Okrem spomínanej aktualizácie Creators Update má totiž dôjsť aj k vydaniu veľkej aktualizácie pod kódovým označením Redstone 3.

Náš tip
Tieto funkcie pribudnú do Windows 10 Mobile v aktualizácii Redstone 2

16.12.2016

+