MojWindows

Microsoft v spolupráci so spoločnosťou Alcatel včera oficiálne predstavil nový smartfón so systémom Windows 10 Mobile. Ten nesie názov Alcatel Idol 4S a na prvý pohľad zaujme výkonnými parametrami, ktoré ho stavajú do pozície high-endu. Srdcom tohto smartfónu je procesor Snapdragon 820, ktorý doprevádzajú 4 GB operačnej pamäte a pre dáta je pripravené 64 GB vnútorné úložisko. To je navyše rozšíriteľné o ďalších 128 GB pomocou MicroSD karty. AMOLED obrazovka má 5,5-palcovú uhlopriečku s rozlíšením 1920 x 1080 pixelov. Po stránke výkonu sa tak bez obáv môže postaviť doteraz najvýkonnejšiemu smartfónu HP Elite x3.

Náš tip
HP Elite x3 – smartfón pre biznis ako sa patrí | Prvé dojmy

idol-4s

Idol 4S nezaostáva ani v oblasti fotoaparátov, predný ponúka 8 megapixelov a zadný úctyhodných 21 megapixelov. Celé to napája batéria s kapacitou 3000 mAh s podporou funkcie Quick Charge 2.0. Samozrejmosťou je taktiež podpora funkcie Continuum, ktorá sa od zariadení tejto výkonnostnej kategórie jednoducho očakáva. Ďalším zaujímavým prvkom je čítačka odtlačkov prstov prepojená s funkciou Windows Hello a nechýba ani podpora virtuálnej reality. Priamo v balení je preto priložený aj špeciálny headset.

idol-4s-3

Súčasne s oficiálnym predstavením sa objavil aj v ponuke amerického zastúpenia spoločnosti T-Mobile s dátumom dostupnosti stanoveným na 10. novembra a cenou 469 dolárov. Smartfónov so systémom Windows 10 Mobile je ako šafránu, preto každá novinka poteší, no jasali by sme predčasne.

Dostupný výhradne pre americký trh

S otázkou o dostupnosti sme sa obrátili na zástupcov spoločností Microsoft a Alcatel, aby sme zistili, či smartfón dorazí na slovenský, prípadne český trh. Informácie, ktoré sme dostali nás bohužiaľ nepotešili. Alcatel Idol 4S vo Windows verzii je určený výhradne pre americký trh a u nás sa predávať nebude.

Zdroj: Microsoft

02.11.2016

+