MojWindows

Spoločnosť HP dnes oficiálne predstavila nové produkty, ktoré v najbližších dňoch uvedie do predaja. Väčšina z nich bola odhalená na veľtrhu IFA 2016, no teraz sa dozvedáme podrobnosti o tom, čo sa bude predávať u nás, a hlavne, koľko to bude stáť. Ide hlavne o nadupaný herný počítač HP Omen X, miniatúrny desktop HP Pavilion Wave a modulárny HP Elite Slice. Okrem toho bolo predstavené nové portfólio tlačiarní, notebook s filtrom súkromia a batoh so zabudovanou batériou.

Herný počítač HP Omen X

Netradičný herný počítač HP Omen X, ktorý vyzerá ako kocka s ostrými hranami postavená na jednej z hrán. Rozmermi pritom nejde o žiadneho drobca a jeho váha dosahuje 30 kilogramov. Skrinka je rozdelená do troch samostatných blokov. Najväčší z nich obsahuje základnú dosku, procesor, pamäte a grafickú kartu. V druhom sa ukrýva napájací zdroj a v poslednom nájdeme priestor pre pevné disky. Osadiť je možné hneď štvoricu diskov a prístup ku nim je z boku skrine. Na doske je potom umiestnená ešte dvojica NVMe slotov pre rýchle SSD disky. Ku komponentom sa dá dostať bez použitia náradia len cez jednu skrutku a tlačidlo.

hp-ifa-15

V predaji sa objaví v najbližších dňoch za cenu začínajúcu na 2949 €. Konfigurácií bude viacero. Najvyššia z nich bude obsahovať procesor Intel Core i7 s možnosťou pretaktovania, dve Nvidie GTX 1080 v režime SLI, 32 GB operačnej pamäte a kombináciu 512 GB SSD s 3 TB pevným diskom.

hp-ifa-17

Zabudované LEDky sú nastaviteľné cez aplikáciu OMEN Control. Sfarbovať sa dokážu podľa záťaže, rytmu prehrávanej hudby, prípadne podľa nastavenia používateľa. Individuálne prispôsobiť je pritom možné každý z 8 segmentov. Okrem netradičného vzhľadu a vysokého výkonu zaujme aj desiatka USB portov. HP si navyše úplne od základov navrhlo chladenie, ktoré má každý z blokov samostatné.

hp-ifa-16

Na trhu západnej Európy sa objaví aj samostatná skrinka, ktorú si hráči môžu osadiť vlastnými komponentami.

Miniatúrny desktop HP Pavilion Wave

Na slovenský trh mieri aj malý počítač HP Pavilion Wave. Ten láka na malý kompaktný a kreatívny vzhľad v kombinácii s výkonom tradičných stolových počítačov. HP Pavilion Wave je primárne určený pre prácu aj zábavu v domácom prostredí. Hlavným prvkom konštrukcie je trojuholníková forma s parabolickým reflektorom s vývodom horúceho vzduchu a integrovaným reproduktorom. Ten po celej miestnosti reprodukuje 360° zvuk.

hp-ifa-10

Čo sa týka rozmerov Pavilion Wave je o 85% menší ako bežný stolový počítač. V najvyššej konfigurácii obsahuje procesor Intel Core i5, 8 GB operačnej pamäte a kombináciu 1 TB HDD + 128 GB SSD. Potrebnú konektivitu pokrývajú tri USB porty 3.0, jeden port USB 3.1, HDMI, DisplayPort, sieťový konektor a audio jack. V ponuke je aj dedikovaná grafická karta AMD Radeon R9 M470. Koncová cena začína na 839 € s DPH, v predaji je od polovice septembra.

hp-ifa-08

Prvý modulárny počítač spoločnosti HP

Na druhej strane sa nachádza HP Elite Slice určený pre firemné prostredie a poriadne vyniká svojou modularitou. Používateľ tak môže pripájať rôzne moduly a prakticky tak rozširovať možnosti tohto zariadenia. O určení pre firemný segment hovorí čítačka odtlačkov prstov, softvér pre ochranu citlivých dát, sebaobnovovacia ochrana na úrovni BIOSu, či mikrofóny s funkciou potláčania okolitého šumu.

hp-ifa-04

Základný modul obsahuje všetky potrebné výpočtové komponenty. Nájdeme tu procesor Intel Core až i7 generácie Skylake, maximálne 32 GB operačnej pamäte typu DDR4 a klasický pevný disk s kapacitou 500GB alebo 256 GB SSD. Konektorová výbava ponúkne dvojicu USB 2.0, USB-C, 3,5 mm audio port, DisplayPort, HDMI a Ethernet.

hp-ifa-05

Čo sa týka samotných modulov, k dispozícii bude napríklad modul s optickou mechanikou,  360-stupňovými reproduktormi Bang & Olufsen alebo modul pre bezdrôtové nabíjanie smartfónov. Prípadne kryt so senzitívnymi tlačidlami pre rýchle vykonávanie konferenčných hovorov. Odporúčaná predajná cena začína na 729 €, dostupný bude od októbra.

Tlačiarne a multifunkčné zariadenia

HP do predaja uvádza aj najmenšiu multifunkčnú tlačiareň vo svojej kategórii – HP DeskJet 3720. K nej je možné pripojiť sa cez  Wi-Fi a fotografie tlačiť priamo zo smartfónu. Pomocou bezplatnej aplikácie HP Social Media Snapshot sa dajú upravovať, tlačiť a zdieľať fotografie priamo zo sociálnych sietí Facebook, Instagram, Flickr. Rýchlosť tlače je 8 strán/minúta pri čiernobielej tlači a 5,5 strany/minúta pri farebnej. Mesačná zaťažiteľnosť 1000 strán. V predaji sa objaví  približne za 14 dní, cena by sa mala pohybovať na úrovni 70€.

hp-ifa-24

V segmente laserových tlačiarní pribudne 6-7 produktov. K dispozícii budú cez dva predajné kanáli – pre koncového zákazníka a firemný segment. Zariadenia tak budú mať dva rozdielne názvy a prakticky sa budú líšiť veľkosťou tonerov, čo sa prejaví na cene zariadenia, ale aj na cene za vytlačenú stránku. Podrobnosti budú oficiálne zverejnené počas zajtrajšieho dňa.

Notebook s filtrom súkromia a batoh na notebook so zabudovanou batériou

HP EliteBook 840 – bol vynovený o elektronický filter súkromia. Na obrazovku zariadenia bola aplikovaná špeciálna vrstva, ktorá pri zapínaní pomocou funkčnej klávesy zatmaví obrazovku, tak aby z bokov nebolo možné sledovať, čo používateľ akurát robí. Spoločnosť HP túto možnosť zatiaľ ponúka ako jediná na trhu.

hp-ifa-23

HP do predaja uvedie aj batoh s integrovanou baterkou s kapacitou 22400 mAh. To by malo postačovať približne na 10 nabití smartfónu, 3 nabitia tabletu alebo jedno plnohodnotné nabitie notebooku. Koncová cena je stanovená na 129 €, do predaja sa dostane budúci mesiac. Uskladniť je možné notebooky s uhlopriečkou do veľkosti 17,3-palca.

hp-ifa-01

27.09.2016

+