MojWindows

Populárny prehrávač VLC, ktorý je známy tým, že dokáže prehrať snáď každý video formát pod slnkom sa rozhodol využiť podobu univerzálnej aplikácie pre Windows 10. V novej verzii 2.0.0 je zatiaľ dostupný pre počítače a smartfóny, no na tieto zariadenie nebude dlho limitovaný. Vývojári totiž prisľúbili podporu pre Xbox One a headset pre rozšírenú realitu HoloLens. VLC tak bude možné používať na všetkých týchto zariadeniach, bez obmedzení funkčnosti alebo extrémnych zmien rozhrania.

VideoList

Univerzálna aplikácia prináša moderné rozhranie spolu s vychytávkami systému Windows 10 ako sú živé dlaždice, notifikácie, prepojenie s Cortanou, či dokonca podpora pre funkciu Continuum. Nájdeme v nej všetky štandardné funkcie, ktoré ponúka bežná desktopová verzia. Pod kapotou je však pridaná podpora DirectX 11.1 funkcií pre prehrávanie zvuku a videa, čo by sa malo odraziť na nižšej spotrebe energie pri používaní na prenosných zariadeniach, ako aj hladkom prehrávaní 4k videa.

XBox

Nechýba ani mód obraz v obraze, audio a video knižnice, alebo čierna farebná schéma.  Zatiaľ ide o beta verziu, a tak sa kde-tu môžu objaviť drobné problémy a nedostatky. Vývojári napríklad upozorňujú, že zatiaľ chýba podpora pre prehrávanie DVD/Bluray a TV tunery. Pokiaľ chcete vyskúšať VLC pre Windows 10, nájdete ho vo Windows Store pomocou tohto odkazu.

Black

Zdroj: VLC

30.06.2016

+