MojWindows

Počas tohtoročnej konferencie Build 2016 Microsoft informoval o plánovanom bližšom prepojení Android smartfónov so systémom Windows 10. Ide o zobrazovanie notifikácií o prijatých správach, zmeškaných hovoroch a ďalších podobných informáciách priamo v Centre akcií. Spoluprácu týchto rozdielnych systémov zabezpečuje synchronizácia medzi digitálnou asistentkou Cortana vo Windows 10 s tou, ktorú je na Android možno nainštalovať z obchodu Google. Synchronizácia je zabezpečená použitím rovnakého Microsoft účtu.

Avizovaná funkcia je vďaka vydaniu novej verzie Android aplikácie Cortana 1.7.0.1021 v týchto dňoch už dostupná na vyskúšanie Insiderom. Táto verzia už umožňuje na Android smartfónoch nastaviť synchronizáciu notifikácií vybraných aplikácií. Tie sa tak zobrazia na smartfóne, ale aj v Centre akcií na počítači. Používatelia notifikácie nielen vidia, ale dokonca s nimi môžu aj pracovať. Napríklad zrušením notifikácie na počítači dôjde k jej odstráneniu aj na spárovanom smartfóne. Mali by však mať možnosť cez notifikáciu o prijatí správy napísať a odoslať odpoveď bez toho, aby museli vstať od počítača. Správu používateľ napíše na počítači a Cortana ju následne presunie do smartfónu, odkiaľ ju odošle.

K bežným používateľom táto synchronizácia dorazí počas leta v pripravovanej aktualizácii pre Windows 10 s označením Anniversary Update. Problémom je však, že Cortana pre Android je oficiálne dostupná zatiaľ len pre región USA. Postupom času bude dostupnosť dúfajme rozšírená.

cortana-action-center-reddit

20.05.2016

+