MojWindows

Nokia predstavila dostupnú vlajkovú loď Lumia 830, ktorá za výhodnú cenu ponúka najnovší operačný systém od Microsoftu a taktiež kvalitný fotoaparát PureView s optikou ZEISS. Novinka je obnožou vlajkovej lode Lumia 930. Disponuje 5 palcovým displejom s HD rozlíšením, ktorý je vsadený do konštrukcie s klasickým hranatým dizajnom s rozmermi 139.4 x 70.7 x 8.5 mm a hmotnosťou 150 gramov. Materiály boli použite rovnaké ako v prípade vlajkovej lode, a teda polykarbonát a hliník, z ktorého je vyrobený rám zariadenia. Displej chráni odolné sklo Gorilla Glass 3.

Lumiu 830 poháňa štvorjadrový procesor Snapdragon 400 s taktom 1,2 GHz a vybavená je aj 1 GB pamäte RAM. Táto dvojica sa má zaslúžiť o plynulý chod operačného systému Windows Phone 8.1 s updatom Lumia Denim, ktorý je doplnený o poriadnu dávku aplikácií od spoločnosti Nokia. Nájdete tu napríklad aplikácie Here Drive+, Here Maps, Here Transit, MixRadio, Xbox Music a ďalšie. Čím Lumia 830 skutočne vyniká je jej fotoaparát PureView s rozlíšením 10 Mpix, kvalitnou optikou ZEISS a pokročilou optickou stabilizáciou. Súčasťou verzie OS Denim je aj celý rad vylepšení zahŕňajúci najmä fotoaparát. Nájdete tu napríklad funkciu dynamického blesku, ktorý je možné vypnúť alebo zapnúť už na zhotovenej fotografií (fotoaparát má dokázať rýchlo zhotoviť dve snímky, jeden bez blesku a druhý s bleskom). Súčasťou softvérovej výbavy je aj nová selfie aplikácia, ktorá vytváranie selfie snímkov povýšila na úplne novú úroveň.

Nokia-Lumia-830-hero2-jpg

Nová Nokia s PureView fotoaparátom ponúka konektivitu WiFi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, či podporu pre 3G a LTE. Prítomné je samozrejme aj GPS, GLONASS, či bezdrôtové nabíjanie. Vnútorná pamäť disponuje kapacitou 16 GB a rozšírite ju o veľkosť pamäťových kariet microSD do 128 GB, prípadne budete môcť využiť aj 15 GB dostupných na cloudovom úložisku OneDrive.

Nová Nokia Lumia 830 by na trh mala byť uvedená ešte tento mesiac, a to za odporúčanú maloobchodnú cenu 330€ bez DPH (396€ s DPH) v bielej, čiernej, zelenej a oranžovej farbe.

04.09.2014

+