MojWindows

Pripravovaný smartfón Nokia Lumia 830 od Microsoftu sa už niekoľkokrát objavil na uniknutých obrázkoch. Tentokrát sa ale novinka objavila v sérií viacerých fotografií, ktoré detailne zobrazujú dizajn zariadenia, rozmiestnenie ovládacích prvkov, či dokonca zariadenie bez zadného krytu.

Hoci by Nokia Lumia 830 mala byť predstavená až počas konferencie IFA v Berlíne, ktorá sa bude konať budúci týždeň, už teraz poznáme množstvo informácií o tomto smartfóne. Novinka bude podľa všetkého kopírovať dizajn starších modelov a ponúkne klasický hranatý rám zo zaoblenými rohmi. Tlačidlá pre napájanie, ovládanie hlasitosti a spúšť fotoaparátu nájdeme klasicky na pravej strane. Vstup pre slúchadlá a micro USB port sa nachádzajú na hornej hrane zariadenia a v tomto prípade sa Microsoft rozhodol umiestniť na Lumiu 830 kapacitné tlačidlá pod displej.

Lumia-830 (1) Lumia-830 (2) Lumia-830 (3) Lumia-830 (4)

Podľa fotografií sa zdá, že kryt zariadenia bude vyrobený z kovu, no bude možné ho odobrať. Pod ním sa nachádza odoberateľná batéria a slot na micro SIM kartu a microSD pamäťovú kartu, ktorou bude možné rozšíriť vstavanú vnútornú pamäť zariadenia. Zaujímavo pôsobí aj hlavný fotoaparát, ktorý tvarom pripomína Lumiu 1020. Zatiaľ nie je potvrdené jeho rozlíšenie, no pravdepodobne môžeme očakávať snímač s PureView technológiou.

Lumia-830 (5) Lumia-830 (6) Lumia-830 (7) Lumia-830

Doteraz neboli potvrdené ani ďalšie hardvérové špecifikácie. Otázny zostáva použitý procesor či kapacita pamäte RAM, ako aj veľkosť a rozlíšenie displeja. Ak bude Microsoft pokračovať v predstavovaní modelov všetkých kategórií a číselné označenie bude zodpovedať týmto kategóriám, Lumia 830 by mohla ponúknuť 4,5 – 4,7″ displej s HD rozlíšením. Podľa informácií z iného zdroja bude mať nový smartfón od Microsoftu IPS LCD displej s veľkosťou 4,5″ a rozlíšením 720 x 1080 pixelov. Tento zdroj uvádza, že novinka by mala prísť s procesorom Snapdragon 800 a fotoaparátom s rozlíšením 13 MPix. Unikli aj rozmery telefónu – šírka 70,7 mm a výška 139,4 mm znamenajú, že Lumia 830 bude o čosi užšia a vyššia, ako aktuálna vlajková loď Nokia Lumia 930. Na priloženom obrázku si môžete pozrieť dimenzionálne rozdiely oboch modelov.

lumia2

Nokia si naplánovala svoju konferenciu na 4. septembra, takže na oficiálne potvrdenie týchto informácií už zrejme nebudeme musieť dlho čakať. Smartfón by mal byť predstavený na konferencii IFA v Berlíne, na ktorej nebudeme chýbať ani my a priamo z dejiska vám prinesieme aktuálne informácie o nových zariadeniach predstavených v Berlíne.

Zdroj: WPcentral, Nokia PoweUser via PhoneArena, 2

25.08.2014

+