MojWindows

Už nejaký čas sa objavovali informácie o tom, že taiwanský výrobca chystá novú verziu svojej vlajkovej lode HTC One M8 s operačným systémom Windows Phone. Tieto dohady sa dnes stali skutočnosťou a HTC naozaj predstavilo svoju vlajkovú loď s Windows Phone 8.1.

onem8forwindows-1020-2_verge_super_wide

Posledné Windows Phone zariadenie z dielne HTC bolo uverejnené pred takmer dvomi rokmi, keď taiwanský výrobca predstavil HTC Windows Phone 8x. Odvtedy svoju líniu smartfónov s operačným systémom od Microsoftu neoživil a predstavenie vlajkovej lode je preto veľmi prekvapivé. Novinka je pritom takmer navlas rovnaká so zariadením, ktoré je už nejakú dobu na trhu so systémom Android. Obsahuje 4-jadrový procesor Qualcomm Snapdragon 801, 2 GB pamäte RAM, 32 GB vnútornej pamäte, 5-palcový IPS LCD displej s rozlíšením 1920 x 1080 pixelov a Duo kameru s primárnym snímačom s rozlíšením 4 MPix.

onem8forwindows-1020-11_verge_super_wide onem8forwindows-1020-10_verge_super_wide onem8forwindows-1020-9_verge_super_wide

Nový smartfón je s Android verziou identický aj po dizajnovej stránke. Aj tu nájdeme predné stereo reproduktory BoomSound a unibody kovovú konštrukciu. Skrátka, ide o identické zariadenie, pričom jediným veľkým rozdielom je operačný systém. Tým je v tomto prípade najnovšia verzia Windows Phone 8.1 s podporou vytvárania priečinkov a všetkými výhodami, ktoré nová verzia systému prináša.

onem8forwindows-1020-7_verge_super_wide onem8forwindows-1020-6_verge_super_wide onem8forwindows-1020-5_verge_super_wide

HTC je vo svete Android zariadení známe aj svojimi unikátnymi aplikáciami, ktorými obohacuje užívateľský zážitok. Niektoré z nich boli prenesené aj na nový Windows Phone smartfón. Konkrétne sa jedná o aplikáciu BlinkFeed, ktorá simuluje prostredie domovskej obrazovky známej z prostredia HTC Sense. Nájdeme tu tiež vlastnú aplikáciu fotoaparátu, pomocou ktorej je možné čerpať výhody Duo kamery. Aj s HTC One M8 s Windows Phone tak budete môcť zachytávať obrázky, meniť zaostrenie a využívať špeciálne efekty, ktoré sú prítomne aj na zariadení s Androidom.

onem8forwindows-1020-4_verge_super_wide

Prítomné je aj zapnutie displeja poklepaním a nový HTC One M8 s WP bude kompatibilný aj so špeciálnym púzdrom Dot View Case. V telefóne je aj predinštalovaná aplikácia Sense TV, pomocou ktorej je možné využívať infračervený port na smartfóne a ovládať ním zariadenia v domácnosti. Momentálne je ťažké povedať, ako zareagujú na nový smartfón užívatelia. V každom prípade, je skvelé, že smartfóny od Microsoftu z rodiny Luima majú takéhoto konkurenta, ktorý ponúkne prémiový hardvér s výborným dizajnom. Čo sa týka dostupnosti, spoločnosť zverejnila iba cenu smartfónu pri novej zmluve s operátorom v Amerike. O dostupnosti a cene zariadenia na Slovensku vás budeme informovať hneď, ako to bude možné.

Zdroj: The Verge

19.08.2014

+