MojWindows

Spoločnost Microsoft plánuje tento november uviesť na trh svoju novú vlajkovú loď McLaren – high-endový smartfón disponujúci technológiou 3D Touch. Tento fakt sme vám už prezentovali v niekoľkých predošlých článkoch. Novinkou však je, že sa Microsoft rozhodol použiť túto technológiu aj v ďalších zariadeniach.

Pre zopakovanie, 3D Touch je významná softvérová/hárdverová inovácia, ktorú sa Microsoft snaží integrovať do high-endových smartfónov Lumia. Táto by mala v sebe zahŕňať rôzne gestá, interakcie a heat mapy. Heat mapy sú v podstate grafické usporiadania údajov, kde samotné hodnoty obsahujú matice reprezentované vo farbách. Využívajú sa na to, aby vývojári mohli pristupovať k technológii 3D Touch a využili ju pre svoje aplikácie. Čo sa týka zariadenia McLaren, najnovšie dohady tvrdia, že by mal disponovať 5.2 palcovým full HD displejom, 20 MPx fotoaparátom a 64 GB uložiskom.

Druhé zariadenie, ktoré je vyvíjané zároveň s McLarenom by malo disponovať väčším 6 palcovým displejom. Je celkom možné, že 3D Touch technológiu v sebe bude mať zabudovanú aj smartfón Nokia Lumia 1525. Očakáva sa totiž jej hárdverová aktualizácia zahŕňajúca najmä výkonnejší procesor Snapdragon 801.

Samozrejme, netreba zabúdať na to, že tieto informácie ostávajú aj naďalej neoficiálne. Uvedenie týchto smartfónov na trh sa však s určitosťou nezadržateľne blíži a o ďalších podrobnostiach vás budeme na MojWindows ešte určite informovať.

Zdroj: wpcentral

08.07.2014

+