MojWindows

Na MWC 2014 v Barcelone predstavila Nokia okrem trojice Android smartfónov aj lacný model Nokia Asha 230. Ten je určený pre nenáročných používateľov a nováčikov vo sfére smartfónov, ktorých chce očariť najmä cenou. Tá je stanovená na 45€ a za takúto sumu by sa mal predávať tento smartfón aj v Európe.

Srdcom zariadenia Nokia Asha 230 je neznámy procesor doplnený o 64 MB RAM. Vnútorná pamäť má kapacitu 256 MB a smartfón podporuje aj pamäťové karty microSD. Okrem toho dostanete k zariadeniu aj účet do cloudu OneDrive s kapacitou 7 GB a automatickým uploadom fotografií. Špeciálne vytvorený softvér Fastlane umožňuje používať aplikácie ako Twitter, Facebook, Whatsapp, Direct Chat, Viber, WeChat, Vine, či Line, no dostupných bude aj niekoľko ďalších titulov. Niektoré softvérové vychytávky vám umožnia napríklad vytvoriť si vlastnú tapetu pre domácu obrazovku. Displej má veľkosť 2,8-palca a ponúka rozlíšenie 240×320 bodov. Asha 230 ponúkne aj 1,3 Mpix fotoaparát a 1020 mAh batériu, ktorá vám vydrží napríklad na 42 hodín prehrávania hudby.

[vc_video title=“Nokia Asha 230 – podľa slov Nokie – Fast, Easy and Smooth“ link=“http://www.youtube.com/watch?v=mJMm0t-C7Wg“]

Nokia Asha 230 bude dostupná oddnes na vybraných svetových trhoch, medzi ktorými sa nachádza aj Európa. Jej cena bola stanovená na 45€ a prihliadnúc na parametre to je jediné plus, ktoré toto zariadenie ponúka.

Zdroj: PhoneArena

24.02.2014

+