MojWindows

Spoločnosť Logitech sa teší z nových bezdrôtových prírastkov v prémiovom rade MX. Ide o myš Logitech MX Master 3 a klávesnicu Logitech MX Keys.

V prípade myšky ide o tretiu generáciu etablovaného produktu s dôrazom na rýchlosť, presnosť a ergonómiu.

V prípade najnovšieho modelu sa do pozornosti dostáva dostáva hlavne rolovacie koliesko MagSpeed s novým elektromagnetickým mechanizmom. Logitech ho popisuje ako „najrýchlejšie, najtichšie a najdokonalejšie rolovacie koliesko“, vďaka ktorému je možné ticho prechádzať tisíce riadkov v priebehu sekúnd.

Myš je inak vybavená optickým senzorom senzorom Logitech MX Darkfield s rozlíšením 4 000 DPI, ktorý podľa výrobcu dokáže pracovať na ľubovoľnom povrchu vrátane skla. Výdrž batérie má pri plnom nabití poskytovať 70 dní prevádzky a už 3 minúty nabíjania majú postačovať na celodennú prevádzku. Na nabíjanie batérie slúži USB-C.

Čo sa týka ergonómie, starostlivo vymodelovaný tvar sa má postarať o dostatočné pohodlie aj pre dlhé pracovné dni, pričom má dokonca znižovať námahu ruky a zápästia.

Myška Logitech MX Master 3 sa na Slovensku má do predaja dostať počas septembra za odporúčanú cenu 109€.

Klávesnica Logitech MX Keys

Aj v prípade novej klávesnice Logitech spomína dôraz na vysoké pohodlie, o ktoré sa má starať technológia Perfect Stroke v kombinácii s klávesmi s nízkym profilom a presnou hmatovou odozvou.

Klávesnica MX Keys ponúka to najpohodlnejšie písanie na klávesoch s nízkym profilom, aké vám môžeme poskytnúť, aby ste dokázali pracovať tak dlho, ako potrebujete.

Celkom zaujímavá je aj funkcia inteligentného podsvietenia kláves. Tá deteguje prítomnosť rúk a automaticky zapína a nastavuje úroveň podsvietenia buď podľa nich, alebo podľa svetelných podmienok v miestnosti. Podsvietenie sa vie aj automaticky vypnúť keď klávesnicu nepoužívate, aby sa šetrila energia batérie a obmedzilo sa rozptyľovanie pozornosti.

Okrem klasickej klávesnice sa v predaji má objaviť aj verzia Logitech MX Keys Plus s mäkkou, odolnou a odnímateľnou opierkou rúk, ktorá vraj prináša ešte väčší komfort pri práci. Podľa vyjadrenia výrobcu však bude možné predmetnú opierku rúk dokúpiť samostatne za 19€.

Klávesnica Logitech MX Keys sa na Slovensku má do predaja dostať počas septembra za odporúčanú cenu 109€.

 

09.09.2019

+