MojWindows

Rekord v objeme prenesených dát, ktorý bol na hlavnom slovenskom internetovom uzle dosiahnutý v nedeľu 15.mája počas zápasu proti Fínom, sa neohrial ani 48 hodín. Dnešný zápas proti Američanom ho pokoril a posunul tak maximálnu dosiahnutú rýchlosť na 104 Gbit za sekundu. Nedeľný rekord bol pritom 101,3 Gbit za sekundu. Za obe tohtoročné maximá môžu zápasy slovenských hokejistov na šampionáte v Rusku.

SIX_graf

Prenos signálu z Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji zabezpečuje pre RTVS už šiesty rok po sebe slovenská telekomunikačná spoločnosť BENESTRA, ktorá na svojich linkách v smere prichádzajúcej dátovej prevádzky namerala počas zápasu rýchlosť 65 Gbit za sekundu do cudzích sietí a ďalších 8 Gbit do vlastnej siete pre BENESTRA zákazníkov. Najvyššia rýchlosť v centrálnom uzle slovenského internetu, takzvanom SIX-e, bola zaznamenaná v závere dnešného zápasu našich hokejistov proti USA. Vzhľadom na to, že sme v šampionáte naneštastie nepostúpili, predpokladá sa, že počas najbližšej doby už nepadne ďalší rekord.

20160506_201200

K rekordným hodnotám v dátovej prevádzke na Slovensku prispieva najmä fakt, že verejnoprávna televízia RTVS, ktorá je licencovaným vysielateľom Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji umožňuje sledovať zápasy aj cez stránku hokej.rtvs.sk. Ak stránka zistí, že divák využíva vysokorýchlostný internet, automaticky mu nastaví vysokú kvalitu obrazu – v HD rozlíšení. Rovnako tak sa na rekorde podpísal aj veľký záujem zo strany divákov, ktorí našim hokejistom fandili do poslednej sekundy, ako aj rozmach mobilného internetu. RTVS počas dnešného zápasu zaznamenala ešte jeden rekord, a to v počte aktívnych divákov, ktorí v jednom čase sledovali alebo počúvali náš posledný zápas na internete.

„Najviac to bolo 80 000 divákov a 7 000 poslucháčov, ktorí mali prenos pustený cez internetové rádio RTVS,“ informuje Andrej Doležal, technický riaditeľ RTVS.

20160506_200926

Zdroj: BENESTRA, TS

17.05.2016

+