MojWindows

Sľubovaný tmavý režim pre webové rozhranie Outlook.com je v týchto dňoch už k dispozícii. Prostredníctvom oficiálneho fóra UserVoice o tom informoval jeden z členov vývojárskeho tímu.

Nový režim zatiaľ, zdá sa, funguje len v prípade, že používate „beta“ verziu služby a zároveň máte aktivovanú predvolenú, modrú, farebnú schému. Postupom času ale bude dostupný aj pre ďalšie ponúkané témy.

Prechod do tmavého režimu je možné uskutočniť pomocou „rýchlych nastavení“, kde je potrebný prepínač umiestnený hneď pod ponukou „Themes“.

Microsoft vysvetľuje, že režim bol vytvorený tak, aby sa pri jeho používaní znížilo namáhanie očí používateľa. Pri návrhu sa pritom malo vychádzať priamo z požiadaviek reálnych ľudí a vzniknúť teda malo optimálne riešenie.

Pokiaľ by niekto narazil na problémy s prezeraním obsahu prijatých e-mailov, nastavenia „v tele správy“ umožňujú tmavý režim v danom okne vypnúť, čím vzniká akési hybridné rozhranie.

Na základe toho, čo Microsoft ďalej uvádza to vyzerá tak, že nové rozhranie pre Outlook, ktoré doteraz bolo dostupné len po zapnutí „beta“ režimu, bude čoskoro nasadé do prevádzky pre všetkých používateľov.

Zdroj: Microsoft

26.07.2018

+