MojWindows

ASUS začal na Slovensku predávať výkonný herný notebook TUF Gaming FX504, ktorý kombinuje intenzívny zážitok z hrania s extrémnou odolnosťou. Ide pritom už o druhý herný notebook, ktorý sa do predaja dostáva v ostatných týždňoch. Tým predchádzajúcim je tenký model ASUS ROG Zephyrus M. ASUS na margo nového radu TUF Gaming Series uvádza, že spadať sem budú notebooky navrhnuté tak, aby vydržali fungovať dlhšie ako štandardné notebooky.

FX504 poháňa procesor Intel Core i7-8750H 8. generácie, grafická karta až do NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti s plnou podporou pre Microsoft DirectX 12, k čomu sa pridáva maximálne 32 GB operačnej pamäte a disk FireCuda SHDD. Výrobca tvrdí, že tento disk predstavuje „najrýchlejšie dostupné riešenie pre pevný disk“ a v porovnaní s klasickým 5400-otáčkovým diskom načíta hry viac než dvakrát rýchlejšie.

FX504

Notebook disponuje 15,6-palcovým displejom s rýchlou 120 Hz obnovovacou frekvenciou a 3 ms gray-to-gray (GTG) odozvou, 130 % pokrytím farebného priestoru sRGB a širokými pozorovacími uhlami. Obrazovka má matný povrch, ktorý eliminuje rušivé odrazy. Tenké telo notebooku má hrúbku iba 2,5 cm a hmotnosť 2,3 kg, takže FX504 ponúka výbornú kombináciu výkonu a prenosnosti pre hranie či prácu v pohybe.

Dizajn chladiaceho systému v prípade FX504 zvyšuje jeho životnosť a poskytuje chladnú prevádzku aj počas náročných herných maratónov. Technológia HyperCool kombinuje patentovaný systém ADC s funkciou Fan Overboost. ADC vyfukuje škodlivé čiastočky prachu cez dva samostatné tunely, čím znemožňuje ich ukladanie na chladičoch a funkcia Fan Overboost ponúka tri režimy nastavenia ventilátora s rozličným nastavením výkonu a hlučnosti, niečo, čo by hráči mohli oceniť.

FX504

FX504 tiež ponúka pár medených pasívnych chladičov, duálny systém ventilátorov pre nezávislé chladenie procesora a grafickej karty a ventilátor priamo pod klávesmi WASD pre chladnú klávesnicu aj počas dlhého hrania.

Klávesnica mala byť navrhnutá podľa štandardov radu TUF Gaming. ASUS tvrdí, že ide o jednu z najodolnejších klávesníc v notebookoch, so životnosťou na úrovni 20-miliónov stlačení kláves. Klávesy WASD sú tradične zvýraznené a celá klávesnica je podsvietená pre pohodlnejšiu prácu či hranie v tme.

FX504

ASUS TUF Gaming FX504 (FX504GD-E4112T) je v predaji na Slovensku za cenu 849 EUR.

Zdroj: TS

11.07.2018

+