MojWindows

Microsoft sa už dlhú dobu angažuje v oblasti pomoci neziskovým organizáciám, no aj začínajúcim firmám, pre ktoré sú väčšie investície do technológií nemysliteľné.

V polovici mesiaca tak oznámil spustenie nového programu Microsoft for Startups, cieľom ktorého je pomôcť začínajúcim firmám s rozvojom a predajom produktov. V priebehu dvoch rokov sa do projektu zaviazal investovať viac ako 500 miliónov dolárov a firmám tak umožniť prístup k technológiám, komunitným centrám a novým možnostiam predaja produktov a služieb.

Microsoft uvádza, že začínajúce spoločnosti cez nový program získajú prístup k profesionálnej technickej podpore, vývojárskym nástrojom a službe Microsoft Azure v celkovej hodnote až 120 000 dolárov. Vybraným spoločnostiam bude navyše poskytnutý prístup k službám pre zvýšenie produktivity ako sú Office 365 a Office Dynamics 365.

Množstvo začínajúcich spoločností potrebuje mať prístup k reprezentatívnym priestorom, kde by sa stretávali s potenciálnymi zákazníkmi a investormi, no zároveň mohli pohodlne a nerušene pracovať. Budovanie takýchto miest spadá do náplne programu “Microsoft Reactors”.

Microsoft aktuálne prevádzkuje viacero týchto priestorov s označením “Reactor” v Redmodne, Seattli, San Franciscu a New Yorku. Okrem toho, že ich startupom zapojeným do programu, poskytuje na pracovné účely, organizuje tu aj rôzne sociálne podujatia a prednášky.

Počas nadchádzajúcich rokov sa počíta s expanziou do Európy, pričom prvý európsky “Reactor” bol pred týždňom otvorený v Londýne, aby hlavnému mestu pomohol zachovať si pozíciu “domova pre technologické inovácie Európy.”

Microsoft avizuje, že počas najbližších 10 rokov do tohto komunitného centra pre startupy investuje celkovo 20 miliónov dolárov.

Zdroj: Microsoft

27.02.2018

+