MojWindows

Pokiaľ hľadáte kompaktný notebook pre kancelárske využitie, sledovanie filmov, prácu so sociálnymi sieťami, či surfovanie po webe, zaujať by vás mohla aktuálna ponuka známeho e-shopu Gearbest, ktorý ponúka notebook Jumper EZBOOK 3 PRO za akciovú cenu necelých 208€. Za dodatočných 5€ (pri využití kombinácie produktov) si navyše môžete dokúpiť ochranný obal pre bezpečnejšie prenášanie a ochranu proti vonkajšiemu poškodeniu.

Za túto cenu získate praktického spoločníka s 13,3-palcovou Full HD IPS obrazovkou, ktorého poháňa energeticky nenáročné štvorjadro Intel Celeron N3450 so základným taktom 1,1 Ghz. Procesor dokáže v prípade potreby vďaka technológii Turbo Boost svoj takt zvýšiť až na 2,2 Ghz a poradí si tak so všetkými bežnými činnosťami, ktoré by ste od podobného zariadenia mohli očakávať.

Procesor sprevádza až 6 GB operačnej pamäte DDR3 a pre vaše dáta je pripravené 64 GB úložisko typu MMC. Pokiaľ by to nestačilo, pre rozšírenie je možné použiť micro SD karty do kapacity 128 GB, prípadne môžete osadiť dostupný M.2 slot a pomôcť si tak po stránke výkonu, ako aj samotnej kapacity.

O grafický výkon sa stará integrovaný grafický čip Intel HD Graphics 500, čo z tohto kúsku robí stroj vhodný na kancelársku prácu, sledovanie videí a ľahké hranie nenáročných a retro titulov. Operačným systémom je Windows 10 v edícii Home.

Pri váhe 1,4 kilogramov ide o vhodný kúsok na cesty, či prácu mimo domu, pričom pracantov určite poteší aj podsvietená klávesnica. Výdrž batérie dosahuje až 4,5 hodiny pri sledovaní filmov, pri kancelárskom využití by mala na jedno nabitie poslúžiť ešte o niečo dlhšie.

Výrobca po stránke dizajnu a kompaktných rozmerov inšpiráciu hľadal v produktoch nahryznutého jablka, čím sa príliš ani netají. Kovové telo ponúka dostatočnú odolnosť, problémom tak nebude ani časté prenášanie, či miestami trochu neopatrné zaobchádzanie, samozrejme v rámci bežných medzí.

Potrebnú konektivitu zabezpečuje tradičné duo Bluetooth štandardu 4.0 a dual band Wi-Fi s podporou 2.4 a 5 Ghz sietí. Z pohľadu konektorovej výbavy tu nájdete dvojicu USB 3.0, mini HDMI pokiaľ by ste potrebovali pripojiť monitor a jack pre pripojenie slúchadiel alebo reproduktorov. Vo výbave nechýba ani 2-megapixelová webkamera a prirodzene ani čítačka microSD kariet.

Náš tip
NÁVOD ako nakupovať z Číny + reálne skúsenosti s obchodom GearBest
24.02.2018

+