MojWindows

Zástupcovia populárnej komunikačnej služby WhatsApp prostredníctvom oficiálneho blogu oznámili, že k 31. decembru 2017 plánujú ukončiť podporu pre vybrané mobilné operačné systémy. Táto skutočnosť sa dotkne majiteľov zariadení so systémom BlackBerry OS, BlackBerry 10 a Windows Phone 8.0, ktorí už nebudú môcť vytvárať nové používateľské účty, ani opätovne overovať už tie existujúce.

Súčasní používatelia prístup k svojim účtom podľa vyjadrenia nestratia, no musia počítať s tým, že aplikácia pre tieto systémy nebude ďalej vyvíjaná ani udržiavaná. Kedykoľvek sa tak môže stať, že niektorá z funkcií, respektíve súčastí, prestane korektne pracovať a oprava už nepríde.

Podpora má byť ukončená z dôvodu, že uvedené systémy už neposkytujú zázemie potrebné pre ďalší rozvoj možností aplikácie WhatsApp. Používateľom sa odporúča prejsť na novšie verzie systémov, napríklad Windows Phone 8.1 alebo Windows 10 Mobile.

K podobnému kroku tento rok pristúpil aj Microsoft so svojou aplikáciou Skype, tak však bolo ukončenie podpory o čosi tvrdšie.

Zdroj: WA

27.12.2017

+