MojWindows

Microsoft začal v ostatných mesiacoch väčšiu pozornosť venovať svojej digitálnej asistentke Cortana, ktorá sa aktuálne dočkala väčšej integrácie do aplikácie komunikačnej služby Skype. To sa odzrkadlilo na dostupnosti nových funkcií.

Experimentovanie s užším prepojením svojich služieb Microsoft začal už v auguste, kedy si používatelia všimli, že Cortana figuruje medzi kontaktmi ako chatovací bot, ktorému je možné klásť rôzne otázky, rovnako ako Cortane v rámci operačného systému. Vydanie novej verzie aplikácie Skype ale prináša nové možnosti.

Cortana sa začala objavovať priamo v rámci komunikácie s ľudskými kontaktmi, kde ponúka preddefinované odpovede, ktoré na základe kontextu konverzácie považuje za vhodné. Toto správanie je podľa dostupných správ možné vypnúť cez nastavenia aplikácie.

skype-cortana-bot-suggest

V rozhraní taktiež figuruje možnosť Cortanu pridať do vybraných konverzácií, no používatelia upozorňujú, že táto možnosť zatiaľ nefunguje. Rovnako tak zatiaľ chýba prepojenie na ďalšie aplikácie používateľa, ako je napríklad kalendár. Nateraz tak Cortana v rámci aplikácie Skype dokáže len vyhľadávať požadované informácie a navrhovať vhodné odpovede, čo sa ale pravdepodobne s postupom času zmení.

cortana-skype-preview-screens

Spomínané možnosti Cortany sa aktuálne nachádzajú v aplikácií pre Anroid, iOS a v testovacej verzii Skype Desktop Preview pre počítače.

Náš tip
Webový klient Skype dostal rozšírenie pre upravovanie zdrojových kódov v reálnom čase

Zdroj: WindowsCentral

12.09.2017

+