MojWindows

Napriek tomu, že podpora pre hranie s využitím klávesnice a myši sa v súvislosti s konzolou Xbox One skloňuje už dlhú dobu, až doteraz sme nemali možnosť vidieť žiadne reálne pokroky. To sa ale zmenilo s vydaním novej testovacej verzie systému v rámci programu Xbox Insider. Používatelia si totiž všimli, že v nastaveniach hry Minecraft Beta sa objavila možnosť, ktorá zapína podporu pre spracovávanie vstupov zadávaných pomocou klávesnice a myšky.

Aktuálna implementácia ale podľa testov trpí príliš veľkou odozvou na to, aby sa myš dala používať napríklad na hladké hranie strielačiek. Ďalším neduhom je aj neprirodzene veľký kurzor, ktorý hráčom v aktuálnej podobe nevyhovuje. Napriek tomu ide o dobré správy, keďže vidíme prvú reálnu implementáciu podpory pre myš.

Náš tip
Podporu pre ovládanie Xbox One hier pomocou klávesnice umožní vývojárom pridať Xbox Live Creators Program

Microsoft avizoval, že podporu nebude pridávať celoplošne, ale namiesto toho ju pridá len tam, kde má zmysel. Problémom je totiž situácia kedy by sa na konzolovom bojom poli stretli hráči využívajúci myš s tými, ktorí majú v rukách gamepad. Práve v strieľačkách by mala skupina s myšou značne vyššiu šancu na výhru. Z tohto dôvodu Microsoft k podpore pre klávesnicu a myš pristupuje veľmi obozretne.

28.08.2017

+