MojWindows

Možnosť prepojiť hráčov medzi viacerými platformami, či konkurenčnými konzolami tak, aby sa v hrách mohli stretnúť na jednom bojovom poli je ambiciózna myšlienka, ktorá hernú obec sprevádza už poriadne dlhú dobu. Všetky doterajšie rokovania o možnosti prepojiť v režime viacerých hráčov konzoly Xbox One a PlayStation 4 však skončili zo strany Sony ráznym odmietnutím. Stalo sa tak pri hre Rocket League, pri Minecrafte, a rovnako tak aj pri ARK:Survival Evolved.

Napriek predošlým neúspechom sa ale Microsoft nevzdáva a rokovania v prípade hry Minecraft dokázal opätovne otvoriť. Aaron Greenberg, hlava marketingového oddelenia pre Xbox, pri príležitosti herného veľtrhu Gamescom 2017 potvrdil, že so spoločnosťou Sony prebieha ďalšia debata o možnosti spustiť takzvaný crossplay. V prípade úspechu by to znamenalo, že hráči by sa spolu mohli stretnúť v jednom svete, bez rozdielu toho, akú konzolu používajú.

So spoločnosťou Sony sme v kontakte, pracujeme spolu na Minecrafte, a prirodzene chceme aby sa stali súčasťou vízie jednotnej komunity pre zjednotenie hráčov. Takže prebiehajú viaceré rozhovory a dúfame, že nás v tom podporia.”

Na základe predošlého vývoja je veľmi otázne, či nové rokovania prinesú žiadaný výsledok. Napriek tomu, že Sony musí vedieť, ako veľmi žiadaný je crossplay zo strany hernej komunity, túto možnosť doteraz vždy zmietla zo stola. Nateraz však nezostáva nič iné, len čakať.

Zdroj: VG24/7

24.08.2017

+