MojWindows

Jednou z najzaujímavejších funkcií pre Windows 10, ktorá mala byť súčasťou aktualizácie Fall Creators Update, bola Timeline, respektíve Časová os. Fungovať to malo tak, že po kliknutí na tlačidlo sa zobrazí prehľadné prostredie, kde je zaznamenané, čo a kedy používateľ robil v aplikáciách v rámci systému. Priamo z tohto rozhrania potom mohol obnoviť všetky otvorené aplikácie, rozpísané dokumenty, či prehliadané webové stránky presne do stavu, v ktorom boli pri poslednom používaní.

Fungovať to navyše malo aj medzi viacerými zariadeniami, ktoré používajú rovnaký Microsoft účet. Používateľ si tak napríklad rozpracuje veci na notebooku a následne v práci pokračuje na stolovom počítači, pričom ich prenesenie je otázkou len niekoľkých kliknutí.

Timelime

Microsoft dnes ale oznámil, že funkcia Timeline nakoniec nebude súčasťou aktualizácie Fall Creators Update, ako sa doteraz myslelo. Dôvod za týmto rozhodnutím je jednoduchý – funkcia nie je pripravená na implementáciu a vyžaduje ďaleko viac práce. Portál WindowsCentral dokonca uvádza, že vývojári nie sú spokojní ani so samotným rozhraním, ktoré je vraj príliš komplikované pre bežného používateľa, a preto ho chcú prepracovať. Opakuje sa tak podobná situácia ako v prípade funkcie MyPeople a aktualizácie Creators Update.

Funkcia Timeline by mala byť súčasťou ďalšej veľkej aktualizácie, zatiaľ známej len ako „Redstone 4“, ktorá je plánovaná na Marec/Apríl 2018. Rovnaký osud údajne stihne aj funkciu Cloud Clipboard, no to Microsoft zatiaľ nepotvrdil.

03.07.2017

+