MojWindows

Microsoft sa prakticky od uvedenia operačného systému Windows 10 snaží pritiahnuť čo najviac vývojárov a motivovať ich, aby vytvárali obsah postavený na platforme Universal Windows Platform. Najnovším počinom ako chce túto platformu spropagovať je obnovenie vývojárskej súťaže Dream.Build.Play, ktorú ešte pred piatimi rokmi oficiálne ukončil.

Zapojiť sa môžu jednotlivci alebo tímy v zložení maximálne siedmich členov, ktorí si prezentáciou svojich zručností môžu v závislosti od súťažnej kategórie prilepšiť o finančnú odmenu v rozmedzí od 25- až po 100-tisíc dolárov. Registrácie už boli spustené, pričom zapojiť sa dá až do 31. decembra a výsledky budú vyhlásené 20. marca. Súťaží sa v štyroch kategóriách – Cloud-powered game, PC game, Mixed reality game a Console game.

DBP

Najvyššia odmena, rovných 100 000 dolárov je určená pre kategóriu Cloud-powered game, kde vývojári musia vytvoriť hru postavenú na cloudových službách Azure Cloud Services. Vítané je kreatívne prepojenie viacerých služieb a za integráciu služby Mixer dokonca budú pridelené bonusové body.

Po 50-tisíc dolárov je pripravených pre kategórie PC game a Mixed reality game.  V prvom prípade majú vývojári vytvoriť hru pre Windows 10 a zverejniť ju v obchode Windows Store. Použiť na to môžu ľubovoľné technológie a za prepojenie funkcií Windows 10 ako Cortana, či Ink je možné získať bonusové body.

Kategória Mixed reality game požaduje vytvorenie hry pre interakciu s 3D objektami využívajúcu platformu Windows Mixed Reality. Bonusové body budú udelené za integráciu zvukových prvkov.

Posledná a najmenej ohodnotená kategória Console game požaduje, aby vývojári vytvorili UWP hru pre Xbox One, ktorá obsahuje prinajmenšom integráciu Xbox Live. Bonusové body je možné získať za implementáciu štatistík a rebríčku poradia. Pre túto kategóriu je pripravených 25-tisíc dolárov.

Pokiaľ náhodou patríte k vývojárov, prípadne poznáte niekoho, kto by mohol mať záujem, viac potrebných informácií nájdete na oficiálnej stránke súťaže Dream.Build.Play.

04.07.2017

+