MojWindows

Program verejného testovania kancelárskych nástrojov balíka Office už dlhšiu dobu riešil nevšednú situáciu. Pre členov zaradených v okruhu Fast, kde majú byť vždy najnovšie verzie aj za cenu nižšej stability a väčšieho rizika vzniku problémov, ponúkal staršiu verziu nástrojov ako okruh Slow.

Náš tip
Ako sa zapojiť do programu Office Insider a testovať tak nové funkcie

Microsoft informoval, že dôvodom je chyba v distribučnom systéme, ktorá spôsobila, že nová verzia kancelárskych nástrojov nemohla byť zverejnená pre okruh Fast. Koncom minulého týždňa sa zjavne problémy podarilo odstrániť a v obidvoch okruhoch je teraz dostupná totožná verzia 8201.2025.

V prípade aplikácie Excel bola vylepšená funkcionalitu na vkladanie dát z rôznych zdrojov, ako aj správanie kopírovania buniek tak, že skopírovaný obsah sa zo schránky nestratí v prípade, ak používateľ niečo napíše, prípadne vloží do buniek. Vylepšené bolo taktiež aj vkladanie stĺpcov na základe ukážkových hodnôt, kedy Excel ponúkne najvhodnejšie riešenie.

Aplikácia PowerPoint sa dočkala len drobného vylepšenia, ktorým je možnosť vo videách používať titulky.

Poštový klient Outlook pri pridávaní prílohy jednoduchšie umožňuje zvoliť, či sa má súbor odoslať tradične alebo pomocou cloudového úložiska. Ďalším vylepšením je to, že používateľom sa budú pre rýchly prístup zobrazovať skupiny ľudí, s ktorými komunikuje najčastejšie.

Náš tip
Koniec otravnému problému so zobrazovaním “J” namiesto smajlíkov v e-mailoch | Aplikácie

05.06.2017

+