MojWindows

Druhý deň vývojárskej konferencie Build 2017 so sebou priniesol aj viacero zaujímavých, ba priam až prekvapivých informácií. Jedným z najväčších prekvapení, ktorému sa zároveň ale venovala len minimálna pozornosť, je skutočnosť, že aplikácia iTunes od spoločnosti Apple bude dostupná pomocou obchodu Windows Store. Podľa zverejnených tvrdení, je práve iTunes najčastejšie vyhľadávanou aplikáciou, ktorá vo Windows Store nateraz chýba.

Potešiť by to malo hlavne budúcich používateľov operačného systému Windows 10 S, kde je možné spúšťať výhradne aplikácie pochádzajúce zo spomínaného obchodu. Toto ohlásenie prichádza len pár dní po tom, čo sme sa dozvedeli, že rovnakým spôsobom bude dostupná aj populárna aplikácia Spotify. Microsoft zároveň prízvukoval, že v prípade iTunes pôjde o plnohodnotnú aplikáciu, so všetkým čo má obsahovať. Chýbať tak nebude streamovanie hudby, a ani synchronizácia so smartfónmi iPhone.

Hoci pre priemerného používateľa nemusí ísť na prvý pohľad o príliš atraktívne správy, z pohľadu študentov, ktorí sú primárnou cieľovou skupinou systému Windows 10 S, je to už trochu iné. Takýmto spôsobom navyše bude dochádzať k postupnému zvyšovaniu kvality obchodu Windows Store, ako aj postupnému lákaniu čoraz väčšieho počtu vývojárov.

12.05.2017

+