MojWindows

Podľa najnovších informácií to vyzerá tak, že spoločnosť ASUS si na tento rok nepripravuje len novú konvertibilnú novinku Zenbook Flip UX370, ale hneď niekoľko kúskov série Flip. Do obehu sa totiž dostali prezentačné materiály, ktoré po boku predčasne odhaleného modelu UX370 zachytávajú aj notebook VivoBook Flip TP401. Pri obidvoch modeloch je pritom prízvukované, že pôjde o zariadenia s luxusným dizajnom. ASUS tak pri svojich novinkách plánuje uľahodiť aj oku zákazníka.

Z toho, čo vidíme na obrázku sa dá usúdiť, že zatiaľčo UX370 označovaná ako „ultimátny luxus“, bude reprezentovať vyššiu cenovú a výkonostnú kategóriu, takzvaný „high-end“, model TP401 bude spadať skôr niekam do strednej úrovne. Momentálne nie sú známe žiadne podrobnosti o tom, čo presne bude odhaľená novinka obsahovať, no z materiálov vieme, že pôjde o tenké zariadenia s hrúbkou pod 12 milimetrov v prípade modelu UX370 a pod 15 milimetrov v prípade TP401. Obidva zariadenia pritom spadajú do kategórie konvertibilných notebookov, pri ktorých je možné obrazovku otáčať o 360 stupňov.

Dá sa predpokladať, že ASUS sa k svojim novinkám postaví štandardne a vybaví ich procesormi Intel Core siedmej generácie Kaby Lake, 16 GB operačnej pamäte a SSD diskom. Portál Notebook Italia uvádza, že model VivoBook Flip TP401 bude vybavený  14-palcovou obrazovkou a k dispozícii bude aj voliteľná grafická karta od spoločnosti Nvidia. Tieto informácie je však rozumné brať s určitým nadhľadom.

V každom prípade, podrobné informácie o nových produktoch by sme sa mali dozvedieť už koncom mája na veľtrhu Computex 2017. Okrem konvertibilných kúskov by tu mali byť predstavené aj nové herné zariadenia.

ASUS UX370 T401

15.05.2017

+