MojWindows

Microsoft umožnil zverejniť presné technické špecifikácie svojej pripravovanej Xbox konzoly Project Scorpio už počas tohto týždňa. Teda v poriadnom predstihu pred ohlásenou hernou konferenciou E3. Informácie o exkluzívnom odhalení novej konzoly potvrdil portál Eurogamer prostredníctvom svojho účtu na sociálnej sieti Twitter.

Je však nepravdepodobné, že by došlo k zverejneniu konečného vzhľadu konzoly, ako aj jej oficiálneho mena. Tieto náležitosti spolu s dávkou pripravovaných hier by sme sa mali dozvedieť práve na E3 2017 až 11. júna.

Microsoft zástupcov portálu Eurogamer nedávno pozval do svojho sídla, kde im im umožnil podrobne nahliadnuť do vnútra novej konzoly, aby si tak obzreli všetky komponenty. Zároveň im prezentoval pripravovaný titul Fotorsport 7 bežiaci na tejto konzole v rozlíšení 4K.

Project Scorpio má byť výkonnou, no súčasne kompaktnou konzolou s integrovaným napájacím zdrojom. Potvrdené je to, že konzola bude dosahovať výkon grafického spracovania 6 teraflopov, čím sa dostane na trhu do vedenia pred svoju konkurenciu PlayStation 4 Pro s výkonom 4.2 teraflopov. Podľa zákulisných, no zatiaľ nepotvrdených, informácií bude Project Scorpio obsahovať 12 GB operačnej pamäte typu GDDR5.

V každom prípade už vo štvrtok budeme vedieť viacero podrobnosti o tom, aký procesor, grafickú kartu a operačnú pamäť Microsoft zvolil. A spolu s tým aj ďalšie technické podrobnosti.

05.04.2017

+