MojWindows

Podľa exkluzívnych informácií, ktoré priniesol portál Windows Central má Microsoft v súvislosti s pripravovanou konzolou Project Scorpio už čoskoro predstaviť ďalšie pokračovanie populárnej automobilovej série Forza. Práve Forza Motorsport 7 má byť jedným z titulov určených pre prezentáciu plného výpočtového potenciálu novej konzoly pri hraní v rozlíšení 4K a nádherných detailoch.

Okrem Forzy bude sľubovaný výkon grafického spracovania 6 teraflopov prezentovaný aj na hrách Crackdown 3 a State of Decay 2. Pripojiť sa k nim majú aj tituly z produkcie tretích strán ako Call of Duty, FIFA, Madden, Battlefront 2, ako aj Red Dead Redemption 2. Každá z uvedených hier má slúžiť hlavne na prezentáciu 4K rozlíšenia, čo je oblasť, na ktorú sa Microsoft zameral so svojou novou konzolou.

Prezentovaná má byť aj celková flexibilita pri hraní hier naprieč konzolami Xbox vďaka technike dynamického rozlíšenia. Zatiaľ čo na konzole Xbox One rovnaká hra beží v rozlíšení 1080p, a pri náročných scénach dôjde k zníženiu na 900p pre zachovanie plynulosti, v prípade Project Scorpio to bude pri starších hrách fungovať opačne.

Hra pôvodne vytvorená pre Xbox One tak pobeží v rozlíšení 4K bez toho, aby ju vývojári museli nejakým spôsobom upravovať, či optimalizovať. Vďaka tomu si už pri uvedení novej konzoly bude možné v 4K rozlíšení vychutnať celý zástup hier bez čakania.

Hoci podľa dokumentov pre vývojárov došlo v prípade novej konzoly k ústupu od pamäte ESRAM, ktorú využíva Xbox One a Xbox One S, hry bude pri vývoji aj naďalej nutné optimalizovať aj pre jej použitie. Stojí za tým politika Microsoftu, ktorá jasne hovorí, že hry vytvorené pre Project Scorpio musia byť kompatibilné aj s konzolou Xbox One, hoci budú bežať v nižšom rozlíšení a so slabšou vizuálnou stránkou.

Žiadna z nových konzolových hier tak nemôže byť čistou exkluzivitou pre Project Scorpio. Ako dlho bude zachovaná platnosť tohto „pravidla“ nie je celkom jasné.

forza-motorsport-alfa

Zdroj: Windows Central

04.04.2017

+