MojWindows

Microsoft dnes oznámil plánovanú akvizíciu spoločnosti Intentional Software, ktorá sa zameriava na vytváranie novej generácie aplikácií zameraných na zvyšovanie produktivity. Pre softvérového giganta ide určite o zaujímavú možnosť ako získaním prístupu k nových technológiám a nástrojom posilniť svoju pozíciu na trhu. Intenzívnejším vývojom a spoluprácou a odborníkmi môže ľahšie „vyšperkovať“ svoje existujúce, no prirodzene aj budúce aplikácie zamerané na produktivitu. Nové nástroje a služby môže integrovať aj do vecí ako napríklad Office alebo služba Microsoft Team.

Technológie a zručnosti spoločnosti Intentional Software vylepšia naše kapacity a posilnia schopnosti pridávať nové nástroje a služby už do tak rozsiahleho portfólia, ktorým Microsoft disponuje dnes, uviedli zástupcovia Microsoftu v tlačovej správe. 

Na celej situácii je zaujímavé aj to, že spoločnosť Intentional Software založil bývalý zamestnanec Microsoftu, Charles Simonyi. Počas pôsobenia v Microsoft pritom dohliadal okrem iného aj na vývoj aplikácií Word a Excel. Po založení Intentional Software sa vo väčšom sústreďoval na zjednodušenie programovania, pričom neskôr viedol tím zameraný na zlepšovanie produktivity pre pracovné prostredie blízkej budúcnosti.

Na základe novej dohody Simonyi opäť nastúpi do Microsoftu, spolu so svojimi spolupracovníkmi z Intentional Software. V príspevku na svojom blogu naznačuje, že spolupráca v budúcnosti by mohla predstavovať spojenie hardvérových technológií ako zariadenia Surface s technológiami ako strojové učenie.

Zdroj: Microsoft

18.04.2017

+