MojWindows

Pokiaľ patríte k používateľom aplikácie Messenger, ktorá spadá pod sociálnu sieť Facebook, možno ste v uplynulých dňoch narazili na zobrazovanie náznakom prípravy novej funkcie „Môj deň“. V podstate ide o alternatívu toho, čo môžeme poznať z aplikácií sociálnych sietí Snapchat alebo Instagram. Zaznamenaná fotografia sa v profile používateľa zobrazuje po dobu 24 hodín a následne dôjde k jej zmazaniu.

Napríklad v prípade Instagramu je možné príspevok ďalej upravovať pridaním textu, kreslením alebo pridávaním rôznych emotikonov. To, či sa v podobnom duchu bude niesť aj verzia pre Messenger je pravdepodobné, aj keď zatiaľ otázne. V momentálne fáze je totiž dostupná len ukážka základnej implementácie.

Pokiaľ v bežnej konverzácii niektorému zo svojich priateľov pošlete fotografiu, zobrazí sa kontextová ponuka, ktorá informuje na možnosť použiť funkciu „Váš deň“. Úplne ale chýba akákoľvek možnosť takto pridaný príspevok prehliadať.

Keďže aplikácia Messenger v našom prípade nebola aktualizovaná, predpokladáme, že potrebná integrácia do zdrojového kódu prebehla už dávnejšie, a aktuálne dochádza buď k postupnému sprístupňovaniu novej funkcie alebo k jej čiastočnému testovaniu. Nie je totiž jasné, prečo bola sprístupnená len jej značne obmedzená časť. To, kedy môžeme očakávať plnohodnotnú funkčnosť novinky „Môj deň“ tak nateraz ostáva zahalené rúškom tajomstva.

Facebook Messenger

16.03.2017

+