MojWindows

Keďže sa blíži termín oficiálneho predstavenia novej konzoly od Microsoftu, známej pod označením Project Scorpio, je celkom prirodzené, že na povrch vypláva aj viacero nových informácií. A s každým novým kúskom skladačky sa zas a znova opakuje zameranie na natívnu podporu pre 4K rozlíšenie, a to nie len pre samotné hry, ale aj pre ďalšie funkcie konzoly.

Keď spojíme všetky informácie, ktoré boli zverejnené od prvého ohlásenia konzoly na veľtrhu E3 počas minulého roka až do dnešného dňa, získavame celkom jasný pohľad. Stále tajomná konzola Project Scorpio by mala podporovať rozlíšenie 4K vo všetkých svojich dostupných aspektoch – hranie hier, prehrávanie Blu-ray médií, streamovanie obsahu z aplikácií ako Netflix, ako aj záznam z hier pomocou vstavanej funkcie Game DVR. Na základe toho bude konzola podporovať aj dvojicu kodekov HEVC a VP9 pre spracovávanie záznamu.

Náš tip
Xbox One a Project Scorpio budú podporovať zmiešanú a virtuálnu realitu až budúci rok

Project Scorpio 2

Game DVR – záznam a streamovanie herného obsahu v 4K pri 60FPS

Pre profesionálnych hráčov, Youtuberov a ľudí, ktorí sa živia streamovaním herného obsahu predstavuje natívna podpora záznamu v 4K rozlíšení bez akýchkoľvek doplnkov kľúčový aspekt pre vytváranie kvalitného obsahu pre svojich fanúšikov. Keďže streamovacia služba Beam už dlhšiu dobu testuje prenos v 4K rozlíšení, panuje predpoklad, že ťažiť z toho nebudú len hráči na počítačoch, ale aj na novej konzole Project Scorpio.

Portál WindowsCentral s odvolaním sa na svoje overené zdroje, informuje, že priame streamovanie aj záznam videí bude podporované skutočne až do rozlíšenia 4K pri 60 snímkach za sekundu. V porovnaní so súčasnou generáciou konzoly Xbox One, ktorá podporuje HD rozlíšenie pri 30 snímkach za sekundu to bude poriadny skok. No keď zoberieme do úvahy, že novinka bude mať  výpočtový výkon 6 TFLOPs, čo je približne 4,5-násobok výkonu Xbox One, mala by to bez väčších problémov zvládnuť.

Náš tip
Project Scorpio údajne dostane nový dizajnový jazyk Motion

Zabudovaný napájací zdroj

Tím ľudí, ktorí zodpovedajú za celkové prevedenie konzoly, mal portálu WindowsCentral potvrdiť, že Project Scorpio bude obsahovať zabudovaný zdroj, podobne ako to je v prípade konzoly Xbox One S. Časy, kedy boli konzoly Xbox dodávané s veľkými napájacími adaptérmi tak zdá sa, skončili. Ide síce o malý detail, no ten je dosť dôležitý pri prenášaní ako aj zapájaní konzoly a celkovo tak uľahčuje život konzolových nadšencov.

Zdroj:WindowsCentral

13.03.2017

+