MojWindows

Nízkemu počtu aktívnych používateľov padla za obeť ďalšia aplikácia pre Windows smartfóny. Tento raz ide o aplikáciu Orange Go, ktorá zákazníkom slovenského operátora Orange umožňovala prístup k dôležitým informáciám a nastaveniam ako napríklad kontrola spotreby, prehľad o faktúrach, prístup do e-shopu, správa doplnkových služieb operátora a podobne.

Na to, že aplikácia zmizla z obchodu Windows Store nás upozornil čitateľ, a túto skutočnosť nám následne potvrdila aj hovorkyňa spoločnosti Orange, Alexandra Piskunová v oficiálnom vyjadrení:

„Veríme, že zákazníkom Orangeu s Windows Mobile, ktorých evidujeme skutočne len nepatrný podiel, nespôsobíme žiadne komplikácie tým, že sme prestali podporovať windows verzie aplikácie Orange Go a nevyvíjali ďalšie nové funkcionality. Zákazníci majú aj naďalej k dispozícii webovú stránku, kde môžu získať rovnaké informácie, ako boli dostupné v aplikácii.“

Podporu pre svoje aplikácie určené pre mobilný Windows v ostatnej dobe ukončuje čoraz viac spoločností. Dôvod za týmito rozhodnutiami nie je nijako prekvapivý – nízky počet používateľov. Keďže Windows smartfóny dosahujú celosvetovo trhový podiel len 0,3%, môžeme bohužiaľ očakávať, že situácia sa v dohľadnej dobe nebude zlepšovať.

Za tip ďakujeme čitateľoví Vladimírovi Krajčímu.

21.03.2017

+