MojWindows

Diferenciálna synchronizácia, ktorá je pre online úložisko OneDrive plánovaná už poriadne dlhú dobu má byť podľa najnovších informácií pridaná už na jar tohto roka. Informácie pochádzajú z nedávno aktualizovaných produktových plánoch, kde Microsoft označil ako termín vydania druhý štvrťrok 2017.

Pod týmto pojmom sa skrýva funkcia, ktorá aplikácii OneDrive umožňuje synchronizovať len časti súborov, ktoré boli zmenené od posledného nahrania namiesto toho, aby opäť bolo nutné odosielať, či sťahovať kompletný súbor. Výhoda tohto spôsobu zálohovania je jasná – aplikácia bude využívať menší objem sieťovej prevádzky pri synchronizácii obsahu. Fungovať by to prirodzene malo obojsmerne, pri odosielaní obsahu do úložiska, no aj pri sťahovaní obsahu do zariadenia. Ak má napríklad  používateľ zdieľaný súbor uložený v počítači, a niekto ho upraví cez OneDrive, používateľovi sa pri synchronizácii následne stiahnu len potrebné zmeny.

Okrem nového spôsobu synchronizácie obsahu je pre OneDrive plánové aj pridanie automatického označovania ľudí na fotografiách, možnosť priameho zdieľania z Prieskumníka, optické rozpoznávanie znakov, či nové priečinky „Zdieľané so mnou“ a „Zdieľané mnou“.

OneDrive roadmap

Zdroj: Zdnet

22.02.2017

+