MojWindows

Microsoft používateľom okrem operačného systému Windows 10, či systému pre Xbox umožňuje testovať aj pripravované funkcie pre kancelárske nástroje Office. Slúži na to verejné testovanie v rámci programu Office Insider a zapojiť sa doňho môže ktorýkoľvek predplatiteľ služby Office 365.

Pre súčasných testerov zapojených do okruhu Slow ring bolo počas tohto týždňa vydané nové zostavenie Office 2016 s označením 7628.2048. Microsoft najnovšiu verziu označuje ako December update – decembrová aktualizácia. Vyzerá to teda tak, že plánované vydanie bolo z decembra posunuté až na január.

Náš tip
Ako sa zapojiť do programu Office Insider a testovať tak nové funkcie

Novinky v zostavení 7668.2048

  • Uľahčená možnosť ako prehliadať a obnovovať zmeny v zdieľaných súboroch pre Word, Excel a PowerPoint. Cez ikonku Aktivity je možné získať rýchly prehľad o tom, kto vykonal aké zmeny v dokumente a prípadne priamo obnoviť verziu dokumentu do stavu pred touto úpravou. Office 2016
  • Jednoduchšie označovanie a manipulácia s objektami pri použití dotykového pera v Exceli.
  • PowerPoint umožňuje v prezentáciách prehrávať videá, ktoré obsahujú viacero zvukových stôp alebo titulky.
  • V Exceli bola pridaná podpora pre dátový typ Percento, vylepšené bolo porovnávanie dátových typov, ako aj funkcia Authoring Experience.
  • Pre aplikáciu Visio bolo rozšírené uľahčenie prístupu. Pribudla lepšia podpora pre používanie klávesnice, pre Moderátora a ďalšie asistenčné technológie.
13.01.2017

+