MojWindows

Mapy HERE patrili na Windows smartfónoch dlhé roky medzi najobľúbenejšie navigačné aplikácie, prakticky až do okamihu, kedy bol ukončený ich vývoj aj podpora. V systéme Windows 10 Mobile ich síce nahradila vstavaná aplikácia Mapy, no chvíľu trvalo, kým sa im dokázala vyrovnať.

Mapy HERE prešli do vlastníctva konzorcia nemeckých automobiliek, ktoré získané technológie a know-how používajú vo vstavaných systémoch, ako aj pri vývoji autonómnych áut a podobne.

Záujem o automobilovú sféru najnovšie prejavila aj spoločnosť Intel, známa prevažne ako výrobca procesorov. Konkrétne má záujem o odkúpenie 15% podielu v spoločnosti HERE. Spolu s automobilkami sa chce podieľať na vývoji mapových systémov pre autonómne vozidlá s cieľom zvýšiť ich bezpečnosť a schopnosť „predvídať“ rôzne situácie.

Hlavnou víziou je vytvoriť systém máp s obrovskou presnosťou a aktualizáciou v reálnom čase, ktorý by dokázal jednotlivé vozidlá lokalizovať na jednotky centimetrov presne. Intel bude úzko spolupracovať s automobilkami Audi, BMW a Daimer aj v oblasti Internetu vecí a strojového učenia, čo sú opäť veci využívané v autonómnych vozidlách.

Zdroj: Intel

04.01.2017

+