MojWindows

Bezdrôtové nabíjanie je rozhodne zaujímavým a hlavne pohodlným konceptom, ktorý sa pomaly dostáva k bežným používateľom, hlavne v prípade smartfónov. Za ostatné roky sme mohli vidieť rôzne špeciálne kryty pre smartfóny, základne pre bezdrôtové nabíjanie integrované do stojanov monitorov, či dokonca modulárny počítač, ktorý ponúka bezdrôtové nabíjanie smartfónov. Väčšinou ale ide o akési koncepty, ktoré sú pre masívne rozšírenie používania stále trochu ťažkopádne.

Dell sa ale hybridným notebookom 2v1 Dell Latitude 7285 snaží zaujať novým prístupom k bezdrôtovému nabíjaniu. Keďže zariadenie predstavuje hybrid, všetky komponenty sa nachádzajú v tele 12-palcového tabletu. Keď z neho chce mať používateľ notebook pre pohodlnejšiu prácu, jednoducho pripojí niektorú z trojice dostupných klávesníc. A práve jedna z nich dokáže komunikovať s podložkou pre bezdrôtové nabíjanie. Akonáhle teda zariadenie s klávesnicou položíte na podložku pre bezdrôtové nabíjanie, automaticky sa prostredníctvom klávesnice začne dobíjať batéria v tele tabletu.

latitude-7825-detached

Ide o zaujímavé riešenie, no stále nie je tak elegantné, ako by sa patrilo. Klávesnica sama o sebe totiž neobsahuje žiadnu extra batériu, ktorá by predlžovala výdrž, čo by bolo praktické pri práci na cestách. Dell síce k modelu Latitude 7285 ponúka aj klávesnicu so zabudovanou batériou, ktorá štandardnú 6-hodinovú výdrž zariadenia dokáže predĺžiť o ďalšie 4 hodiny, no tá zase neumožňuje bezdrôtové nabíjanie. Spojením týchto dvoch klávesníc by vzniklo niečo používateľsky skutočne lákavé, no zdá sa, že praktické vyhotovenie je momentálne stále príliš komplikované. Používateľ si tak naďalej musí vyberať.

latitude-7825

Samotné zariadenie je vybavené siedmou generáciou procesorov Intel Core, maximálne 16 GB operačnej pamäte a 512 GB SSD diskom. Nechýba čítačka pamäťových kariet, či dokonca webkamera s podporou pre Windows Hello. Pre nabíjanie cez bezdrôtovú podložku využíva štandard WiTricity, namiesto bežne používaného Qi. Dell Latitude 7285 bude spolu s klávesnicou pre bezdrôtové nabíjanie, klávesnicou s extra batériou a ďalším príslušenstvom oficiálne predstavený koncom mája.

latitude-7825 6

Zdroj: Laptopmag

15.01.2017

+