MojWindows

Napriek tomu, že sviatky sú už za dverami, technologické spoločnosti stále pracujú naplno a dokonca rozširujú svoje produktové portfólio. Jednou z nich je aj spoločnosť ASUS, ktorá dnes predstavila najnovší prírastok radu zariadení Transformer.

Novinka Transformer Book T101 predstavuje ľahký hlinikový tablet s pripojiteľnou klávesnicou, ktorý je možné používať v štyroch režimoch: notebook, tablet, stojan a stan. Transftomer Book T101 váži bez klávesnice 580 gramov, s klávesnicou približne dvojnásobok. Pripojiteľná klávesnica má pre pohodlnú prácu od seba klávesy vzdialené rovnako ako je to v prípade notebookov. Touchpad podporuje pohybové gestá operačného systému Windows 10 a obsahuje technológiu, ktorá rozpozná a ignoruje položenie dlane na dotykovú plochu.

asus_transformer_book_t101_all

Zariadenie je vybavené matnou 10,1-palcovou obrazovkou s rozlíšením 1280 x 800 bodov, procesorom Intel Atom x5-8350, až 4 GB operačnej pamäte a maximálne 128 GB eMMc úložiskom. Výbavu dopĺňa 2 Mpx predná kamera, čítačka pamäťových kariet, dual-band 802.11ac WiFi, Bluetooth 4.1, plnohodnotný USB 2.0 konektor, a dvojka micro USB a micro HDMI. Nasadenie uvedeného procesora umožňilo zvoliť dizajn bez ventilátorov. Výdrž batérie má podľa informácií výrobcu dosahovať až 11 hodín.

asus_transformer_book_t101

Použitým operačným systémom je Windows 10. Súčasťou základnej výbavy je ročné predplatné v službe ASUS WebStorage. Ide o neobmedzené cloudové úložisko, kam si používatelia môžu nahrávať všetky svoje súbory. ASUS Transformer Book T101 je na slovenskom trhu dostupný v troch farebných prevedeniach za cenu od 269€.

20.12.2016

+