MojWindows

Komunikačná platforma Skype je už dlhú dobu dostupná aj vo forme webovej služby Skype for Web, ktorá nevyžaduje aplikáciu a používať sa dá priamo z prehliadača. Aj tu však platilo, že pre používanie je vyžadované prihlásenie pomocou používateľského účtu. Od včerajšieho dňa sa ale situácia zmenila k lepšiemu. Vývojári na oficiálnom blogu Skype oznámili dostupnosť konverzácií s platnosťou 24 hodín, ktoré je možné využívať bez účtu. Odteraz tak môže konverzácie cez Skype využívať skutočne každý.

Na hlavnej stránke Skype.com pribudlo nové tlačidlo „Start conversation“. Práve pomocou neho bude pre používateľa vytvorená spomínaná krátkodobá konverzácia. Namiesto prihlásenia pomocou účtu, teraz stačí zadať ľubovoľné meno alebo prezývku. Dôjde k pripojeniu do komunikačného rozhrania, kde je pripravený odkaz na rýchle pripojenie k danej konverzácii. Pridať sa tak môže každý, komu daný odkaz pošlete. Okrem webového prehliadača je odkaz možné otvoriť aj pomocou klasickej aplikácie Skype, kedy sa používateľ bez problémov pripojí ako v prípade štandardnej skupinovej konverzácie.

Rozhranie ponúka okrem klasického chatu aj hlasové a video hovory, čí dokonca zdieľanie súborov. Do skupinového chatu sa môže zapojiť až 300 ľudí, pričom pomocou hovorov ich môže súčasne komunikovať 25. Pre ich používanie je ale vyžadovaná inštalácia rozšírenia pre prehliadač. Platnosť konverzácií vytvorených bez účtu je 24 hodín, následne dôjde k ich vymazaniu.

Zdroj: Skype

15.11.2016

+